Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Svenska Kocklandslaget har skapat Viking Lines julbord

 
  • Fredrik Andersson, lagledare Svenska Kocklandslaget.

    Fredrik Andersson, lagledare Svenska Kocklandslaget.

  • Apelsinkokt pumpa, senapspicklad blomkål, rostad broccoli i Nobisdressing och rotsellerisallad med senap och äpple.

    Apelsinkokt pumpa, senapspicklad blomkål, rostad broccoli i Nobisdressing och rotsellerisallad med senap och äpple.

  • Ris à la Malta  med fruktsallad.

    Ris à la Malta med fruktsallad.

Föregående
Nästa
 
Julboden på Viking Lines sju fartyg startar idag den 17 november och serveras på samtliga fartyg fram till och med annandag jul. Nytt för i år är att det är Svenska Kocklandslaget som skapat årets julmat och desserter.

– Julbordet ger en härlig möjlighet att kombinera de smaker vi traditionellt förknippar med julen med nya och spännande, ofta grönare alternativ. Exempelvis har vi tillsammans med köksmästarna på fartygen komponerat en ljuvlig sirapsstekt kålrot med whiskycheddar och en saffranskokt fänkål i vitvinssås. Det passar både för den som antingen helt avstår från julskinka och köttbullar eller den som bara vill ha fräscha komplement till de traditionella julrätterna, säger Fredrik Andersson, lagledare Svenska Kocklandslaget.

Gästerna kommer både att känna igen de traditionella julrätterna och upptäcka nya grönare smaker och tillbehör.

– Vi har tagit fram ett julbord där även de som bara vill äta vegetariskt ska få flera varma rätter att välja melllan.

Några exempel är: havtorn och rosmarinsill, varm blomkålsroyale, sirapsstekt kålrot med whiskycheddar, rostad rotselleri med hasselnötsmajonnäs och saffranskokt fänkål i vitvinssås.

Julbordsperioden är en av årets mest populära kryssningssäsonger och trenden med ett riktigt högt bokningstryck under hösten.

– Det är tydligt att allt fler bokar sin julbordskryssning allt tidigare, så om man vill kryssa på ett visst datum eller äta en specifik sittningstid är det generella tipset att inte vänta med att boka resan. På vår nöjeskryssare Viking Cinderella erbjuder vi både julbord i buffén och en lite mer exklusiv variant i á la carten, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Han berättar att två månader innan jul var julbordskryssningarna redan helt fullbokade på vissa avgångar.


Text och foto: Annika Rådlund

Taggar

Buffé Jul Julbord Mat

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer