Svenska Kocklandslaget har skapat Viking Lines julbord
17 Nov 2017
– Julbordet ger en härlig möjlighet att kombinera de smaker vi traditionellt förknippar med julen med nya och spännande, ofta grönare alternativ. Exempelvis har vi tillsammans med köksmästarna på fartygen komponerat en ljuvlig sirapsstekt kålrot med whiskycheddar och en saffranskokt fänkål i vitvinssås. Det passar både för den som antingen helt avstår från julskinka och köttbullar eller den som bara vill ha fräscha komplement till de traditionella julrätterna, säger Fredrik Andersson, lagledare Svenska Kocklandslaget.
Gästerna kommer både att känna igen de traditionella julrätterna och upptäcka nya grönare smaker och tillbehör.
– Vi har tagit fram ett julbord där även de som bara vill äta vegetariskt ska få flera varma rätter att välja melllan.
– Vi har tagit fram ett julbord där även de som bara vill äta vegetariskt ska få flera varma rätter att välja melllan.
Några exempel är: havtorn och rosmarinsill, varm blomkålsroyale, sirapsstekt kålrot med whiskycheddar, rostad rotselleri med hasselnötsmajonnäs och saffranskokt fänkål i vitvinssås.
Julbordsperioden är en av årets mest populära kryssningssäsonger och trenden med ett riktigt högt bokningstryck under hösten.
– Det är tydligt att allt fler bokar sin julbordskryssning allt tidigare, så om man vill kryssa på ett visst datum eller äta en specifik sittningstid är det generella tipset att inte vänta med att boka resan. På vår nöjeskryssare Viking Cinderella erbjuder vi både julbord i buffén och en lite mer exklusiv variant i á la carten, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.
Julbordsperioden är en av årets mest populära kryssningssäsonger och trenden med ett riktigt högt bokningstryck under hösten.
– Det är tydligt att allt fler bokar sin julbordskryssning allt tidigare, så om man vill kryssa på ett visst datum eller äta en specifik sittningstid är det generella tipset att inte vänta med att boka resan. På vår nöjeskryssare Viking Cinderella erbjuder vi både julbord i buffén och en lite mer exklusiv variant i á la carten, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.
Han berättar att två månader innan jul var julbordskryssningarna redan helt fullbokade på vissa avgångar.
Text och foto: Annika Rådlund
17 Nov 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"
-
Nordic Choice Hotels miljardsatsar i Helsingfors
Bygger nytt, renoverar och uppgraderar
-
Svenska hotellpriser lockar utländska besökare
”Hälften av alla bokningar i februari gjordes via agenter från utlandet"
-
Fyra slott och fästningar blir en del av Nordic Choice Hotels
"För oss är det ett viktigt strategiskt val"
-
Kosta Boda Art Hotel arrangerar Kosta Vin- & Matfestival
"Detta är första gången vi håller en festival liknande detta"
-
Malmö Öl- & Whiskyfestival arrangeras i helgen
Nytt för i år är att...