Svenska kocklandslaget besegrade Danmark i Köpenhamn
22 Aug 2017

Förrätten o tävlingen skulle bestå av norsk hälle undra samt danska blåmusslor. Varmrätten skulle bestå av kalvrygg och kalvbog. Desserten skulle baseras på Kefir samt choklad.
Det svenska laget under ledning av Team Manager Fredrik Andersson bestod av:
Tommy Eriksson, Högberga Gård, Lidingö
Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
Anders Karlsson, The Absolut Company, Stockholm
Daniel Haynes, TAP room, Stockholm
Fredrik Borgskog, Frilans
Kasper Kleihs, Upper house, Göteborg
VINNARMENYN
Algrimmad hälleflundra.
Serveras med blåmussel och mandelemulsion, bakad blomkålsroyal med hälleflundramousselin. Sås på rostad hälleflundrabuljong smak- satt med syrad grädde och grillat smör, brandade krokett, ragu på bondbönor, mandel och gurka.
Smörglaserad kalvytterfilé med äpple och fänkålspollen.
Kålpudding på kalvbog och karamelliserad kål. Gräddbakad kålrot med frasig bog samt picklad kålrot, syrlig äppelcremè, pure på kålrot och grönpepparmiso. Fänkålscrudité, syltlök och senapskornsragu med vårlöksinfuserad kalvsky.
Ört-och kefirrsorbet med chokladbavaroise smaksatt med Kefir, körsbär & romkompott med aprikoskärnor. Serveras med körsbär och mandel jaconde, mjölk- chokladkrisp samt vanilj & körsbärsås.
Av: Annika Rådlund Källa: Svenska Kocklandslaget
Svenska Kocklandslaget ägs av den ideella föreningen SKF.
Svenska Kockars förening är en ideell förening som samlar Sveriges matlagare kring intresset att utveckla kompetenserna i branschen och att öka intresset för svensk Gastronomioch vår matkultur samt utveckla framtidens restaurangupplevelse.
22 Aug 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"