Svenska Juniorkocklandslaget tog guld idag i Culinary Olympics
19 Feb 2020
Den 15 februari inledde Juniorkocklandslaget, som består av Danna Vu, Gustav Leonhardt, Oskar Persson, Pontus Dunström, Olle Broström och André Edlund, Culinary Olympics med att tävla i ”Varma Köket”. Tävlingsmomentet bestod i att skapa en trerätters affärslunchmeny för 60 sittande gäster. Detta moment placerade laget på guldnivå som bäddade för en mycket bra känsla inför måndagens buffé.
Under eftermiddagen den 17 februari gick laget in i köket igen för att på fem timmar tillaga olika varianter av finger food, ett bufféfat, samt en varmrätt och dessert för 12 gäster. Laget levererade sina tävlingsuppgifter helt enligt den plan som satts upp av lagledare Peter Jelksäter och Coach Lindor Wink, där man lagt stort fokus på både samarbete och smakupplevelser. Även i den tävlingsuppgiften placerade sig det Svenska Juniorkocklandslaget på guldnivå, vilket innebär att man har fått minst 90 procent av den totala poängen i respektive bedömningspunkt.
Inför dagens prisutdelning berättade Peter Jelksäter:
–Vi är absolut där vi vill vara, på guldnivå i de båda momenten. Norge, Schweiz och Kanada har sett starka ut, men med våra fantastiska svenska råvaror tror jag att den goda smaken avgör till vår fördel.
Det Svenska Juniorkocklandslaget högst sammantagen poäng i Culinary Olympics, vilket ledde till en totalvinst. Det Svenska Juniorkocklandslaget har tidigare vunnit Culinary Olympics både 2012 och 2016.
- Vi kom hit för att ta guld, och vi har levererat helt enligt vår plan! Vi har haft en enorm teamkänsla, laddat upp med bra mat, sömn och många timmars träning såväl som i löpspåren och i köket. Domarna har varit extremt noggranna i år och bedömt allt från, team-work, handlag, teknik, smak och presentation. Vi är framtiden, vi är Svensk Gastronomi och är så stolta för att få att visat upp våra svenska råvaror på detta sätt. Vi har kämpat hårt för detta tillsammans och nu ska vi fira, avslutar Peter Jelksäter.
Av: Annika Rådlund Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot AB
19 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"