Svensk Michelinkrog utmanar 13 danska topprestauranger
25 Okt 2018

Landbrug & Fødevarer är Danmarks motsvarighet till Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. För att uppmärksamma och inspirera till matlagning med griskött i fokus anordnar de för sjätte året i rad tävlingen Årets ret med gris. Tidigare har endast danska restauranger deltagit i tävlingen men i år blir de utmanade av Mats och Ebbe Vollmers Malmöbaserade stjärnrestaurang Vollmers. De ska nu visa upp svensk matlagning i världsklass och påvisa hur gris kan användas på ett ytterst smak- och uppfinnelserikt sätt.
- Det är bra med skandinavisk konkurrens och att vi kan representera andra sidan sundet. Taktiken är att hålla samma nivå som vi har på vår tvåstjärniga Michelinrestaurang, vilket vi hoppas ska falla domarna i smaken, säger Søren Agger Hougaard som tillsammans med sina kollegor ska tävla för Vollmers.
Vem som vinner Årets ret med gris 2018 avgörs den 29 oktober på Hotell- och restaurangskolan i Valby. Förutom äran belönas vinnaren med 30 000 DKK. Förutom kockar och krögare är allmänheten varmt välkomna att delta vid detta kulinariska tillfälle.
Finalister
Vollmers (Malmö), Restaurant Babette (Vordingborg), BARR (Köpenhamn), Bistro Boheme (Köpenhamn), Falsled Kro (Falsled), Formel B (Köpenhamn), Restaurant Lieffroy (Nyborg), Marienlyst Strandhotel (Helsingör), Restaurant MeMu (Vejle), Restaurant Molskroen (Ebeltorft), Skodborgs Kurhotel (Skodsborg), Restaurant Substands (Århus), SUKAIBA (Köpenhamn), Søllerød Kro (Holte)
Domare
Titti Qvarnström (Qvarnström Gastronomi), Dak Wichangoen (Restaurant Kiin Kiin), Svend Rasmussen (TV2, Berlingske), Paul Cunningham (Henne Kirkeby Kro), Claus Henriksen (Dragsholm Slot), Kenneth Toft-Hansen (Svinkløv Badehotel, Bocouse d’Or), Bo Bech (Geist), Søren Selin (AOC), Tommy Friis (Fru Larsen), Mikkel Maarbjerg (Kirk+Maarbjerg)
'
Av: Annika Rådlund
25 Okt 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"