Svensk Michelinkrog utmanar 13 danska topprestauranger
25 Okt 2018
Landbrug & Fødevarer är Danmarks motsvarighet till Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. För att uppmärksamma och inspirera till matlagning med griskött i fokus anordnar de för sjätte året i rad tävlingen Årets ret med gris. Tidigare har endast danska restauranger deltagit i tävlingen men i år blir de utmanade av Mats och Ebbe Vollmers Malmöbaserade stjärnrestaurang Vollmers. De ska nu visa upp svensk matlagning i världsklass och påvisa hur gris kan användas på ett ytterst smak- och uppfinnelserikt sätt.
- Det är bra med skandinavisk konkurrens och att vi kan representera andra sidan sundet. Taktiken är att hålla samma nivå som vi har på vår tvåstjärniga Michelinrestaurang, vilket vi hoppas ska falla domarna i smaken, säger Søren Agger Hougaard som tillsammans med sina kollegor ska tävla för Vollmers.
Vem som vinner Årets ret med gris 2018 avgörs den 29 oktober på Hotell- och restaurangskolan i Valby. Förutom äran belönas vinnaren med 30 000 DKK. Förutom kockar och krögare är allmänheten varmt välkomna att delta vid detta kulinariska tillfälle.
Finalister
Vollmers (Malmö), Restaurant Babette (Vordingborg), BARR (Köpenhamn), Bistro Boheme (Köpenhamn), Falsled Kro (Falsled), Formel B (Köpenhamn), Restaurant Lieffroy (Nyborg), Marienlyst Strandhotel (Helsingör), Restaurant MeMu (Vejle), Restaurant Molskroen (Ebeltorft), Skodborgs Kurhotel (Skodsborg), Restaurant Substands (Århus), SUKAIBA (Köpenhamn), Søllerød Kro (Holte)
Domare
Titti Qvarnström (Qvarnström Gastronomi), Dak Wichangoen (Restaurant Kiin Kiin), Svend Rasmussen (TV2, Berlingske), Paul Cunningham (Henne Kirkeby Kro), Claus Henriksen (Dragsholm Slot), Kenneth Toft-Hansen (Svinkløv Badehotel, Bocouse d’Or), Bo Bech (Geist), Søren Selin (AOC), Tommy Friis (Fru Larsen), Mikkel Maarbjerg (Kirk+Maarbjerg)
'
25 Okt 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"