Succé för sjätte Restauranggalan
7 Nov 2013
På måndagskvällen den 4 november korades årets vinnare i Restauranggalan. 460 gäster samlades runt borden på Cirkus för att med spänning se vilka som blev årets pristagare i 15 olika kategorier. Kvällens konferencier var Martina Haag som med glimten i ögat och lätthet ledde prisutdelningen och den smakfulla och goda middagen signerades av Tommy Myllymäki.
– Detta är årets roligaste måndag, då de som annars jobbar hårt när andra ska äta gott och har sin egen kväll, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör för Restauranger och Storkök.
Under dagen ägde också tävlingen Årets Servitör rum. Finalen avgjordes direkt på scenen där finalisterna Michaela Sarfati, F12, Stockholm och Max Callenberg, Swea Hof, Elite Plaza, Göteborg möttes i en tuff duell.
Årets vinnare är:
- Årets Servitör
Michaela Sarfati, F12, Stockholm - Årets Hälsokoncept
Restaurang Voltaire, Pub, Stockholm - Årets Innovatör
Ricard Constantinou - Årets Framtidslöfte
Luqaz Ottosson, Lilla Bjers Gårdskrog, Gotland - Årets Smaksättare
Bun Bun Trucks, Stockholm - Årets Barkoncept
Tjoget/Linje tio, Stockholm - Journalisternas kock
Tareq Taylor - Årets krogmiljö
Dorsia Hotel & Restaurang, Göteborg - Årets Hållbara Krog
Lilla Bjers Gårdskrog, Gotland - Årets Sommelier
Sören Polonius, F12, Stockholm - Årets Leverantör
Grönsakshallen Sorunda - Årets Matsalsteam
Sjömagasinet, Göteborg - Årets Krögare
Stefan Karlsson, Fond Restaurang & Bar, Göteborg - RS Hederspris
Örjan Klein - Årets Krog
Daniel Berlin, Skåne Tranås
7 Nov 2013
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"