Stylt skapar livsnjutarhotell för Credit Suisse
18 Nov 2016
I schweiziska Thun har Spedition Hotel & Restaurant blivit en vitamininjektion för hela staden. Borden är fullsatta varje kväll och gäster tar omvägar för en natt på hotellet.
– Vi ville ha ett hotell där tiden saktar ner och man kan umgås, äta gott och njuta ikapp sig själv, förklarar Manfred Weilguni.
Hotellet är fullt av överraskningar och samtliga rum har sin egen karaktär med inspiration från berättelsen om speditören som tröttnade på ekorrhjulet och började leva istället: samlingen av antikviteter, champagnekorkar, souvenirer, tavlor, paraplykryckor, modelltåg och vinetiketter präglar inredningen som är påtagligt icke-schweizisk. Inte minst det lilla biblioteket på tredje våningen, med handplockade parisiska böcker och suggestiva bilder från gångna tider, sätter en allt annat än dygdig ton.
–Nästan alla schweiziska hotell är präktiga, duktiga och ordningssamma, här har vi skapat raka motsatsen – en lite mörkare, mer lustfyllt och spännande hotellupplevelse, säger Erik Nissen Johansen, Stylts grundare och kreativa chef.
– Detta är ett prima exempel på hur strategisk konceptdesign kan ha stor betydelse för både krögare och fastighetsägare. Faktum är att Spedition bidrar till hela områdets, och rent av stadens, karaktär och utveckling, säger Stylts nytillträdde VD Magnus Rösman.
Stylt arbetar med ännu ett projekt i Schweiz, det 158 rum stora HUUS Hotel som blir skidorten Gstaads största hotell när det öppnar i början av 2017.
Stylt är en multidisciplinär byrå som jobbar mot upplevelseindustrin, med fokus på hotell-, restaurang och turism. De jobbar med gränsöverskridande med bland annat koncept-, varumärkes- och affärsutveckling, interiör arkitektur, design, kommunikation och marknadsföring.
Av: Annika Rådlund Källa: Stylt
18 Nov 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"