Streetfood och cocktails på nyöppnade The Seven
1 Nov 2018
Bakom restaurangen står de tre stockholmsbaserade krögarna Kim Lundvall, Marcus Bjelveby och Tal Borenshtien. Kim Lundvall har bland annat arbetat för Melker Andersson, Markus Bjelveby har flera år bakom sig på restaurang Riche i Stockholm och Tal Borenshtien har även han arbetat med Melker Andersson. De tre grundarna är även gemensamma ägare till det lyckade restaurangkonceptet Poke Burger som har ett flertal restauranger i Stockholm.
– Vi fick idéen till The Seven för vi kände att det saknades något liknande i Stockholm. Vi själva uppskattar konceptet med streetfood och cocktails och bestämde oss därför för att öppna och skapa ett härligt nytt koncept på Kungsholmen. Servicen och stämningen ska vara tillmötesgående, social och väldigt opretentiös. All beställning kommer att ske över disk via bartendern så ingen bordsservering, berättar Kim Lundvall.
Menyn består av några guldkorn inom streetfood och består av sju huvudrätter och smårätter som ständigt ska förnyas och förändras. Det kommer även att fokuseras på välgjorda cocktails med samma ursprung som rätterna på menyn.
Gästerna kan förvänta sig live och DJ:spelningar onsdagar, fredagar och lördagar.
Restaurangen slog upp portarna den 18 oktober och ligger på Fleminggatan i Stockholm.
1 Nov 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"