Stockholmskrogen Boqueria öppnar en filial i Åre
27 Sep 2019

Gäster som tidigare besökt Stockholmskrogen kommer delvis känna igen konceptet i Åre, samtidigt som en del lokala karaktärsdrag kommer uppenbara sig – både vad gäller lokalen och menyn. Menyn är influerad av spansk kokkonst med tapas och pinchos, men på Boquerias egna vis och med jämtländsk inspiration. Den inkluderande menyn erbjuder något för alla utan att vara för bred och restaurangens kreative ledare, Fredrik Larsson, vill skapa en nyfikenhet hos gästerna.
– Maten hos oss i Åre kan beskrivas som inkluderande och enkel gastronomi med hjärta och känsla från Spanien men tolkad av oss genom ett jämtländskt filter. Det kommer finnas något för alla att testa och menyn kommer konstant att utvecklas utifrån våra idéer och gästernas feedback. Vi vill hålla rätterna enkla, vilket inte är så lätt som det låter. Det kan vara svårt att få det enkla att vara perfekt”, förklarar Fredrik Larsson.
Fredrik Larsson har arbetat med Boqueria i Stockholm sedan 2016 och har tidigare lett svenska kocklandslaget och arbetat på flera kända krogar, både i Sverige och utomlands. Han ser filialen i Åre som ett naturligt steg i utvecklingen:
–Anledningen till att vi valt Åre som nästa plats för ett Boqueria, utöver att det är en otroligt vacker och inbjudande ort, är att det som matscen betraktat är en extremt intressant plats. Trots att det är en relativt liten by kan man äta fantastiskt bra och många krogar håller en väldigt hög nivå. Vi vill bli ett komplement och på ett naturligt och ödmjukt sätt höja nivån ytterligare. Vi tror att vårt koncept kommer passa bra i byn. Det är enkelt, festligt och väldigt smarrigt”
Likt Boqueria i Stockholm kommer stort fokus även ligga på baren, där spännande drinkar kommer serveras i en stimmig miljö. Fjodor Nikolajev och Alvin Nyström, nöjesansvariga på Boqueria Stockholm, kommer även att ansvara för Årerestaurangens DJ- och livebokningar, med ett gediget schema under vintersäsongen.
Interiören på Boqueria Åre är designad av Tengbom Arkitektkontor.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Boqueria
27 Sep 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"