Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Stockholmskrogar satsar på grön gas

 
Stockholmskrogar satsar på grön gasSturehof är en av de restauranger som börjar tillaga maten med 100 procent grön gas. Svenska Brasseriers restauranger, där bland annat Sturehof och Riche ingår, går över till att laga mat på förnybar energi. Krogarna har tecknat ett avtal med Stockholm Gas som kommer att leverera 100 procent biogas.

Stockholmskrogarna Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo och Luzette tar steget och börjar tillaga maten med 100 procent grön gas.  Biogasen  uppmärksammas nu även av White Guide med en ny märkning.  I årets White Guide introduceras nämligen en märkning av restauranger som lagar mat cirkulärt genom biogas. Dessa restauranger får den nya symbolen 100% biogas i form av en gaslåga intill sin restaurangbeskrivning. 

– Det känns självklart att våra restauranger nu övergår till att tillaga mat av förnybar energi. Att utveckla hållbarheten är en fråga som jag drivit länge vilket gör det extra spännande då vi med biogasen tar ett större ansvar för miljön, säger Pg Nilsson, Svenska Brasseriers grundare och huvudägare.

Med biogasen får restaurangerna ett kretsloppstänkande där matavfall och annat organiskt material tas tillvara för att framställa gas. Restprodukten blir också ett naturligt gödsel som kan användas för att odla ny, bra mat. Genom att ta steget till lokalt producerad biogas är restaurangerna med och bidrar till en alltmer cirkulär ekonomi i Stockholmsregionen.

Stockholm stads målsättning till år 2020 är att minst 70 procent av stockholmarnas matavfall ska samlas in för att kunna ombildas till biogas.

– Restaurangbranschens stora intresse för närproducerat, ekologiskt och småskaligt talar för att intresset för hållbar tillagning genom biogas kommer öka. Vi tycker det känns bra att kunna hjälpa våra kunder att utveckla sin verksamhet på ett hållbart sätt, säger Renée Josefsson, VD på Stockholm Gas.


Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Stockholms Matmarknad, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Bageri Brillo, Brillobox och Luzette i Stockholm