Stockholm Beer and Whisky Festival är i gång
8 Okt 2021

Stockholm Beer and Whisky arrangers sedvanligt på Nackastrandsmässan i Stockholm. I år har mässan ett lite mindre format, den äger rum i en av hallarna istället för i två. Det är gott om utrymme mellan montrarna eftersom mässarrangörerna förberedde ett så corona-säkert event som möjligt.
– Montrarna är lite mindre i år, för att alla ändå skulle få plats i hallen. Det är 70 utställare i 50 montrar, en del delar monter, berättar mässans grundare och vd Marianne Wallberg.
Bland utställarna finns förutom öl och whiskydestilerier och importörer även gin, champagne, tonics, rom och olika delikatesser.
Det arrangeras även en hel del provningar och master classes under alla tre dagarna. Bland annat; En resa i det mäktiga ölets värld med Anders Rydmark, Gammalt öl – en översikt med Jan-Erik "Janko" Svensson, Cnoc Single Malt Whisky och Teeling Whiskey Company med Martin Tjäder, Brouwerij De Halve Maan med Sara Astead Abadi och Tomatin Limited Editions med Anders Engman.
Nytt för i år är öltävlingen Folkets val, powered by Untappd. Besökare som laddar ner appen Untappd kan vara med och rösta fram mässans bästa öl.
I vanliga fall arrangeras mässan under två helger på rad, men i år kommer del två att äga rum 2-4 december. Då kommer även andra resultat från dryckestävlingar att äga rum.
– Då blir det också mycket fokus på vinteröl, jag tycker vi ska kalla dem vinteröl istället för julöl för säsongen räcker så mycket längre än så, det kan man servera ända fram till mars, april.
8 Okt 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"