"Stärk ditt affärkoncept med AV-teknik"
17 Apr 2018
– Ljud och Bild är de nya konkurrensverktygen på hotell och restauranger, säger Bo Magnusson som är projektledare för mässan.
Han menar att det är något som ligger helt rätt i tiden när upplevelser är det som gästerna vill ha, och med ljud och ljus förstärks intrycket.
– Vi vet att många som utvecklar restaurang- och hotellkoncept funderar på hur de ska kunna använda de för många helt nya verktygen ljud, ljus och bild i sina anläggningar. Då är det praktiskt att man kan besöka båda de här mässorna, fortsätter Bosse Magnusson.
Under de de tre dagarna hålls flera seminarier som kan intressera GastroNords besökare. Bo Magnusson tipsar om bland annat:
”Återta teknikkontrollen på mötet och konferensen” som är rubriken för Ernst Konecnik från LAVs seminarium på mässan.
– Teknik som inte fungerar på möten eller konferenser har vi väl alla upplevt i något sammanhang. Här får man konkreta tips om hur tekniken kan planeras så att den blir enkel, lätt att förstå och lätt att åtgärda.
Ett annat seminarium är ”Lönsamma AV och ljusinvesteringar på restauranger, finns det?
Ja, det menar Anders Ekbladh, teknikdesigner på Effektgruppen. Seminariet och föreläsningen fokuserar på vilka utmaningar som dagens hotell och restauranger möter när det gäller teknik. Ska det behöva vara så krångligt? Vad kan en genomtänkt investering ge kommersiellt?
–”Ljud och doft – dimensioner som kan ge känsla” är ett annat seminarium som är aktuellt där Margareta Andersson och Malin Isberg Lexter berättar om hur hörselsinnet och luktsinnet fungerar och responderar till vår omgivning, och om hur ljud och doft blir positiva dimensioner och kreativa verktyg i miljöer och möten.
På Ljud, Ljus och Bild-mässan samlas flertalet av Sveriges och Europas ledande leverantörer av professionell utrustning och tjänster inom områdena ljud, ljus, bild, medieteknik m m.
Arrangör: Bra Mässor och LLB
www.llbmassan.se
Av: Annika Rådlund
17 Apr 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"