Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna vid arenan
18 Nov 2024
– Det finns inget missnöje med vår nuvarande restauratör som är en enastående entreprenör och lösningen har varit bra under dessa tre år. Men vi vill äga hela produkten själva, säger Solvallas Evenemang & Restaurangchef Malin Karlsson.
Solvalla tar från årsskiftet över restaurangerna på arenan.
– Vi vill ha fullt ansvar och påverkanskraft vad som händer på Solvalla, däribland att vi åter öppnar för lunchservering på Bistron i mars, säger Solvallas Evenemang & Restaurangchef Malin Karlsson.
Hon axlar sin nya titel i och med att Solvalla tar över driften vid årsskiftet. – Jag har varit på Solvalla tre år som evenemangschef och att även få ta rollen som restaurangchef känns helt naturligt och otroligt spännande.
Hon flaggar för en ”lugn start” första tävlingsdagen 2025.
– Vi har höga ambitioner, allt kommer inte att vara perfekt första tävlingsdagen 2025 då det i princip endast handlar om 150 timmar från det att överlämnandet sker från gamla restauratören. Vi kommer bygga på upplevelsen efterhand och är övertygade om att våra besökare kommer gilla det nya utbudet.
Finns det ekonomiska fördelar att driva restaurangen i Solvallas regi?
– Det finns naturligtvis fördelar, men också en hel del risker. Framför allt finns det synergier som vi kommer att utnyttja, såväl organisatoriskt som strategiskt vilket kommer att gynna Solvalla ekonomiskt.
Det kommer att bli en del förändringar.
– Vi ska prova oss fram med nya koncept i form av paketering av mat, dryck och upplevelser, som vi har sett är väldigt uppskattat. Menyerna kommer att skapas så att det finns något för alla smaker och plånböcker.
Hon förklarar att de kommer att öka utbudet på flera plan.
– Vi kommer prova foodtrucks, har möjlighet att köra prisvärda paket med burgare och bärs - vi vill gärna bli lite folkligare men med möjlighet till fine dining.
Hållbarhet och miljö är viktiga punkter.
– Vi jobbar självklart med att minska matsvinnet, där kommer en fördel när vi öppnar lunchen och satsar på konferensen. Under huven arbetas tydligt även med sopsortering och elförbrukning.
Hur ser ditt långsiktiga mål ut för restaurangverksamheten?
– Man ska känna sig välkommen och längta till nästa tävlingsdag. Rekrytering av nya travintresserade är ett av våra viktigaste mål. Och det har vi med i allt vi gör framåt, säger Malin Karlsson.
Försäljningen av restaurangbiljetter till första kvartalet 2025 öppnar på torsdag 14 november.
18 Nov 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: