Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Snart dags för Gymnasie-SM i kategori hotell och turism

 
Snart dags för Gymnasie-SM i kategori hotell och turismFinalen går av stapeln 21-22 maj 2022 på Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan. Gymnasie-SM är en prestigefull tävling där unga talanger på gymnasiet får chansen att visa sina färdigheter i grenarna Hotell/Turism, Servering och Kök.

Tävlingen arrangeras av Visita och syftet är att attrahera fler ungdomar till branschen och samtidigt visa på bredden på yrken som man kan välja mellan. Finalen går av stapeln 21-22 maj 2022 på Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan.

Några som nu är klara för final är elever i årkurs 2 på Hotell- och turismprogrammet på Realgymnasiet i Stockholm.
Kvaluppgiften som tog eleverna vidare till final bestod av olika delmoment där de skulle förbereda införsäljning till en konferensgrupp, planering samt offerthantering.

- Jag är väldigt stolt över våra elever såklart, men inte förvånad. Vi har starka elever som får öva i en verklig miljö, kvaluppgiften var vardagsmat för våra elever och de njöt av att få sätta ihop den, säger Kajsa Englund, yrkeslärare för utbildningen.

- Jag tycker det var en rolig uppgift till kvaltävlingen. Det var roligt att få använda sin kreativa sida och skapa ett event samt menyer som passar en viss målgrupp. Att gå till final kändes overkligt, så det var verkligen superroligt när vi fick veta att vi verkligen gått till final. Nu ska vi bara vinna allt också, säger Julia en av eleverna.

Finalen äger rum 21-22 maj 2022.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Lärandegruppen i Sverige AB