Snabba katten öppnar 26 oktober
12 Sep 2023

Efter att ha öppnat precis innan pandemin hade krogen inte en flygande start, men har nu kommit ut starkare efter det. I oktober kommer de att öppna en bakficka som fått namnet Snabba Katten. Där blir barkonceptet mer framträdande än på Leoparden. Utöver mindre maträtter kommer det att erbjudas nytappad lager på tank från S:t Eriks Bryggeri – något som tidigare varit unikt för Leoparden men som nu även kommer att finnas på Snabba katten.
–Det känns fantastiskt kul att få etablera oss ytterligare här i kvarteret och hoppas att våra grannar vill anamma Snabba Katten som ett andra vardagsrum. Sen är det ju inte alla vardagsrum som erbjuder nytappad lokalbryggd lager, säger Jakub Vávra, ägare Leoparden och Snabba Katten.
–Öl på tank är ett väldigt fint sätt att erbjuda superfärsk öl direkt från bryggeriet till gästen. På Snabba Katten erbjuder vi stans absolut snabbaste väg från bryggeriet till glaset – en dröm för alla ölälskare, säger David Peurerie, Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri.
S:t Eriks Ofiltrerad Lager kommer att fraktas till Snabba Katten i tankar direkt från bryggeriet i Arlandastad, 30 minuter utanför Stockholm. Den färska ölen hälls sedan upp i kylda ölsejdlar från så kallade side pour-kranar – den tjeckiska tekniken som ger ölet en mer len och fyllig skumkrona än traditionella kranar.
Restaurangchef på Snabba Katten blir Josefin Vesterlund och Emelie Jerlin som varit en del av Leoparden sedan öppning. Barchef blir Jesper Rogö som tidigare varit på Portal Bar och Leopardens systerkrog Bananas. Snabba Katten öppnar den 26 oktober.
12 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"