Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Snabba katten öppnar 26 oktober

 
Snabba katten öppnar 26 oktoberRestaurangchef på Snabba Katten blir Josefin Vesterlund och Emelie Jerlin, här tillsammans med Jakub Vávra, ägare Leoparden och Snabba Katten och barchef Jesper Rogö. Den färgstarka kvarterskrogen Leoparden huserar sedan tre år tillbaka i en gammal apotekslokal på Tegnérgatan i Stockholm. Nu expanderar krogen med den bakfickan Snabba Katten som öppnar den 26 oktober.


 Efter att ha öppnat precis innan pandemin hade krogen inte en flygande start, men har nu kommit ut starkare efter det. I oktober kommer de att öppna en bakficka som fått namnet Snabba Katten. Där  blir barkonceptet mer framträdande än på Leoparden. Utöver mindre maträtter kommer det att erbjudas nytappad lager på tank från S:t Eriks Bryggeri – något som tidigare varit unikt för Leoparden men som nu även kommer att finnas på Snabba katten.
 
–Det känns fantastiskt kul att få etablera oss ytterligare här i kvarteret och hoppas att våra grannar vill anamma Snabba Katten som ett andra vardagsrum. Sen är det ju inte alla vardagsrum som erbjuder nytappad lokalbryggd lager, säger Jakub Vávra, ägare Leoparden och Snabba Katten.
 

–Öl på tank är ett väldigt fint sätt att erbjuda superfärsk öl direkt från bryggeriet till gästen. På Snabba Katten erbjuder vi stans absolut snabbaste väg från bryggeriet till glaset – en dröm för alla ölälskare, säger David Peurerie, Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri.


S:t Eriks Ofiltrerad Lager kommer att fraktas till Snabba Katten i tankar direkt från bryggeriet i Arlandastad, 30 minuter utanför Stockholm. Den färska ölen hälls sedan upp i kylda ölsejdlar från så kallade side pour-kranar – den tjeckiska tekniken som ger ölet en mer len och fyllig skumkrona än traditionella kranar.


Restaurangchef på Snabba Katten blir Josefin Vesterlund och Emelie Jerlin som varit en del av Leoparden sedan öppning. Barchef blir Jesper Rogö som tidigare varit på Portal Bar och Leopardens systerkrog Bananas. Snabba Katten öppnar den 26 oktober.
Av: Annika Rådlund