Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Skotska hantverksbryggeriet Innis & Gunn lanserar Session IPA

 
Skotska hantverksbryggeriet Innis & Gunn lanserar Session IPAInnis & Gunn Session IPA
Nu lanserar det skotska bryggeriet Innis & Gunn en ny öl till sitt sortiment – IPA (India Pale Ale) – bryggd med en komplex humlemix av 4 sorter med brittisk, amerikansk och europeisk humle som är speciellt utvald för att skapa en välbalanserad session IPA. Ölen kommer att säljas i 330 ml burk med en alkoholhalt på 4,6 %. 

Innis & Gunns Session IPA bryggs med en ljus malt som är unikt rostad för att utveckla en mer uttalad malt- och kexsmak. Resultatet är ett friskt öl med ljus färg med smak av humle som ger balans mellan sötma och malt.

Innis & Gunns Session IPA har en komplex blandning av brittisk, amerikansk och europeisk humle. Alen doftar röda frukter, kåda, rosenblad och lätta citrustoner. Smaken av malt och bitter humle ska  balanseras av sötma och med en mjuk textur som ger en ren och varaktig avslutning.

– IPA är en klassisk alestil men har ändå en mytisk status bland de som dricker hantverksbrygd öl. Det tog oss många månader att fullända vårt recept på Session IPA. Vi ville ge våra Innis & Gunn fans en modern och innovativ IPA som är balanserad och lätt att dricka men samtidigt smakrik. Vi har omsorgsfullt valt en unik blandning av brittisk, amerikansk och europeisk humle för att brygga en smakrik öl i den relativt nya stilen session IPA., säger Dougal Gunn Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn.

Innis & Gunn India Ale Pale finns på Systembolaget från och med den 1 september. 

 


Volym: 330 ml

Malt: Extra pale malt

Humle: Super Styrian, Cascade, Magnum och Admiral

     
Om Innis & Gunn
 Innis & Gunn finns i över 20 länder och företaget har 50 anställda och har varit känt för sitt bidrag till industrin genom att vinna IGD Outstanding Small Business of the Year Award 2013 och fått två utmärkelser i Queen´s Awards för företag inom internationell handel. I år kommer företagets prisbelönta bar- och restaurangkoncept The Beer Kitchen lanseras över hela Storbritannien.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Innis & Gunn

Historien om Innis & Gunn startade 2002. En världsledande whiskyproducent ville göra en whisky med smak av ale och bryggmästare Dougal Sharp får uppdraget att skapa en maltig skotsk ale och lagra den på ekfat. Tanken är att alen ska skänka faten karaktär för att i sin tur ge whiskyn smak av ale vid slutlagringen. Whiskyn lanseras och blir snabbt en succé. Flera månader senare och massvis med bortkastad ale senare får Dougal Sharp höra att de anställda fyller flaskor med ölet som tidigare slängts bort. Arbetarna hade upptäckt det som ingen annan tänkt på – ölet var fantastiskt. I augusti 2003 lanserades Innis & Gunn Oak Aged Beer.

 

Innis & Gunn har sedan 2003 vunnit en mängd utmärkelser för sitt unika utbud av ekfatslagrad öl. Innis & Gunn finns i över 20 länder och är den näst största leverantören av fatöl inom brittisk export, den mest importerade av ale-varumärken i Sverige och bästsäljande av brittiskt flasköl i Kanada. Företaget har 50 anställda och har varit känt för sitt bidrag till industrin genom att vinna IGD Outstanding Small Business of the Year Award 2013 och fått två utmärkelser i Queen´s Awards för företag inom internationell handel. I år kommer företagets prisbelönta bar- och restaurangkoncept The Beer Kitchen lanseras över hela Storbritannien.