Skandinaviens största kafé och restaurang
13 Aug 2013
-Jag vill skapa ett matpalats där unga och gamla kan samlas på Avenyn, som inte är en sportbar eller en nattklubb, säger Samuel Samuelsson, ägare och ansvarig för bistrons design tillsammans med Stylt Trampoli.
Le Pain Français Bistros fyra våningsplan, som täcker 1200 kvadratmeter, har alla ett eget tema:
Terrassen & Blårummet
Entresolplan
Entréplan
Källare
I brödverkstaden, L´atelier du pain, får gästerna möjlighet att under måltiden följa hur Bistrons kockar lagar franska läckerheter.
På menyn står flera nyheter för Le Pain Français, bland annat afternoon tea i Salon de thé, en fransk bistromeny med internationella inslag samt grill. Le Pain Français Bistro har även fullständiga rättigheter och tre barer.
Bistron hade smygpremiär i juli 2013, och invigs officiellt i slutet av augusti.
Foto: Erik Nissen Johansen
13 Aug 2013
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"