Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Skandinaviens största kafé och restaurang

 
Nu har Le Pain Français öppnat Skandinaviens största kombinerade kafé och restaurang på Kungsportsavenyn 7 i Göteborg. Med över 400 sittplatser möter gästerna en blandning mellan klassiskt kafé och restaurang med lounge och bar.
-Jag vill skapa ett matpalats där unga och gamla kan samlas på Avenyn, som inte är en sportbar eller en nattklubb, säger Samuel Samuelsson, ägare och ansvarig för bistrons design tillsammans med Stylt Trampoli.
Le Pain Français Bistros fyra våningsplan, som täcker 1200 kvadratmeter, har alla ett eget tema:

Terrassen & Blårummet

På terrassen, La Terrasse, finns ett skjutbart glastak, där gästerna alltid äter under himlen oberoende av väder. Här finns också Le Grill som varje dag grillar kött- och fiskrätter. På terrassen, La Terrasse, finns ett skjutbart glastak, där gästerna alltid äter under himlen oberoende av väder. Här finns också Le Grill som varje dag grillar kött- och fiskrätter.

I Blårummet, La Galerie de curiosités, blandas glada göteborgare med vip-gäster som umgås över en drink i en miljö som fångar fantasin. I Blårummet, La Galerie de curiosités, blandas glada göteborgare med vip-gäster som umgås över en drink i en miljö som fångar fantasin.

 

Entresolplan


I den kungliga salongen, Le salon Royal, och i Le boudoir njuter bistrogästerna av franska måltider, afternoon tea och cocktails. I den kungliga salongen, Le salon Royal, och i Le boudoir njuter bistrogästerna av franska måltider, afternoon tea och cocktails.

 

Entréplan

Entréplanet är uppdelat i två avdelningar: Porte de Paris och Trocadéro.  I Porte de Paris välkomnas både kafé- och bistrogäster in i Le Pain Français Bistro. Entréplanet är uppdelat i två avdelningar: Porte de Paris och Trocadéro.
I Porte de Paris välkomnas både kafé- och bistrogäster in i Le Pain Français Bistro.


På Trocadéro är det kafé och lunch under dagen, och under kvällen bar med discjockey. På Trocadéro är det kafé och lunch under dagen, och under kvällen bar med discjockey.

Källare
I brödverkstaden, L´atelier du pain, får gästerna möjlighet att under måltiden följa hur Bistrons kockar lagar franska läckerheter.
På menyn står flera nyheter för Le Pain Français, bland annat afternoon tea i Salon de thé, en fransk bistromeny med internationella inslag samt grill. Le Pain Français Bistro har även fullständiga rättigheter och tre barer.
Bistron hade smygpremiär i juli 2013, och invigs officiellt i slutet av augusti.

Foto: Erik Nissen Johansen