Sheraton Paired - nytt grepp inom mat och dryck
4 Maj 2017
- Med Sheraton Paired vill vi utmana våra gäster att bryta mot reglerna och tänka annorlunda när det gäller smak. Därför har vi på Sheraton Stockholm Hotel satt ihop en meny som består av en rad olika innovativa, spännande och unika matupplevelser, säger Lars van der Most, General Manager på Sheraton Stockholm Hotel.
Pairing är något som är väl etablerat inom mat- och dryckesbranschen, och något som Sheraton Hotel har etablerat på alla sina hotell runt om i världen. På Sheraton Paired-menyn i Stockholm finns bland annat getost med blåbärschutney kombinerat med ett en spansk Rioja alternativt ett gotländskt IPA-öl, samt vaktelbröst med rödbetskräm och druvor serverat med exempelvis en Pinot Noir från Frankrike.
Mischa Billing är känd sommelier och lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan på Campus Grythyttan, Örebro Universitet. Hon är väl insatt i hur man ska lyckas med kombinationen mat och dryck.
- För att få till en bra pairing mellan mat och dryck krävs balans i smakupplevelsen Det är också den svåraste utmaningen att få olika smaker, texturer och temperaturer att bli en strukturerad helhet, förklarar hon.
Sheraton Stockholm Hotel samarbetar med Wine Spectator för att kunna erbjuda det bästa inom premiumviner, antingen på flaska eller glas. Ölsorterna kommer från svenska och internationella mikrobryggerier, utvalda som ett komplement särskilt till Sheraton Paired.
Sheratons Paired-meny serveras i baren för den som vill testa. Menyn byts ut ett par gånger per år. Under hösten kommer Sheraton dessutom att utöka sitt Paired-koncept med nya menyer för Restaurang 360˚och för konferensgäster.
4 Maj 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"