Sheraton Paired - nytt grepp inom mat och dryck
4 Maj 2017

- Med Sheraton Paired vill vi utmana våra gäster att bryta mot reglerna och tänka annorlunda när det gäller smak. Därför har vi på Sheraton Stockholm Hotel satt ihop en meny som består av en rad olika innovativa, spännande och unika matupplevelser, säger Lars van der Most, General Manager på Sheraton Stockholm Hotel.
Pairing är något som är väl etablerat inom mat- och dryckesbranschen, och något som Sheraton Hotel har etablerat på alla sina hotell runt om i världen. På Sheraton Paired-menyn i Stockholm finns bland annat getost med blåbärschutney kombinerat med ett en spansk Rioja alternativt ett gotländskt IPA-öl, samt vaktelbröst med rödbetskräm och druvor serverat med exempelvis en Pinot Noir från Frankrike.
Mischa Billing är känd sommelier och lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan på Campus Grythyttan, Örebro Universitet. Hon är väl insatt i hur man ska lyckas med kombinationen mat och dryck.
- För att få till en bra pairing mellan mat och dryck krävs balans i smakupplevelsen Det är också den svåraste utmaningen att få olika smaker, texturer och temperaturer att bli en strukturerad helhet, förklarar hon.
Sheraton Stockholm Hotel samarbetar med Wine Spectator för att kunna erbjuda det bästa inom premiumviner, antingen på flaska eller glas. Ölsorterna kommer från svenska och internationella mikrobryggerier, utvalda som ett komplement särskilt till Sheraton Paired.
Sheratons Paired-meny serveras i baren för den som vill testa. Menyn byts ut ett par gånger per år. Under hösten kommer Sheraton dessutom att utöka sitt Paired-koncept med nya menyer för Restaurang 360˚och för konferensgäster.
Av: Annika Rådlund Källa: Sheraton
4 Maj 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Restaurangkedjan Eatery till Ideon Science Park
Har skrivit kontrakt med Wihlborgs om att öppna i kontorshuset Cube på Ideon-området i Lund.
-
Restaurang Oxenstierna öppnar i vår på Östermalm
" Jag brinner helhjärtat för det hållbara mathantverket, och att kunna öppna en restaurang där det genomsyrar allt vi gör är fantastiskt"
-
Två historiska kocklandslag siktar på guld igen
Kockarna som ska försvara guldet i Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024 är...
-
Tareq Taylor släpper bok om sin matresa till Jerusalem
Boken följer i spåren av tittarsuccén "Tareq Taylors matresa"
-
McDonald´s anställer 2 500 personer
"Totalt kommer omkring 2 500 människor att få jobb till sommaren"
-
Recept: Spenatpaj på kikärter och Chiafrökräm med kokos och bär
Hälsosamma recept av Stig Bengmark
-
El Taco Truck lanserar nya produkter
Majstortilla, corn chips och spice mix