Servera ett traditionellt och grönt julbord i år
11 Dec 2017
Quorn Helgspecial med wasabikryddad pankogriljering
En lakto-ovo-vegetarisk variant på klassisk griljering men med en twist. Wasabin ger ett härligt sting och limen en fräsch syrlighet - supergott på fröknäcke. Toppa med dina favoritörter och njut.
1 st Quorn Helgspecial (400 g)
Wasabikryddad pankogriljering:
1 ägg
1 dl Panko ströbröd
1-2 msk wasabipasta
1 lime, skal och saft
1 msk majsstärkelse
Salt
Peppar
Till servering:
Färska örter
Fröknäcke
1. Griljering: Rör ut wasabin i ägget. Blanda i panko, skal och saft från en lime och smaka av med salt och peppar.
2. Torka av ytan på Helgspecialen med hushållspapper och sikta över majsstärkelse. Bred över pankoblandningen och griljera mitt i ugnen på 175 grader, cirka 10 minuter eller tills den fått fin färg.
3. Skär i skivor och servera på fröknäcke. Strö över färska örter.
Quorn Helgspecial med het korianderpesto
Ta ut svängarna helt! Servera en lakto-ovo-vegetarisk variant på den klassiska julskinkan med en griljering i härliga asiatiska smaker. Är du ett fan av koriander är detta verkligen något för dig.
1 st Quorn Helgspecial
Korianderpesto:
1 dl pumpa- och/eller solrosfrön
1 kruka färsk koriander
3 msk färsk riven ingefära
1 chilipeppar, urkärnad och hackad
1 lime, skal och saft
1 ägg
1 msk majsstärkelse
Salt
Peppar
Till servering:
Färska örter
Levainbröd, rostat
1. Korianderpesto: Mixa frön, koriander, ingefära, chili och skal och saft från en lime till en grov pesto och smaka av med salt och peppar. Knäck i ett ägg och rör ihop.
2. Torka av ytan på Quorn Helgspecial med hushållspapper och sikta över majsstärkelse. Bred över peston och griljera mitt i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter eller tills den fått fin färg.
3. Skär i skivor och servera på rostat levainbröd. Strö över färska örter.
Bowl med Quorn Prinskorv, grönkål och srirachamayo
Vem har sagt att man måste servera prinskorven rakt upp och ner som den är? Testa att servera den i en härlig ovo-vegetarisk bowl. En älskad klassiker i en trendig twist - och snabbt går det också!
1 pkt Quorn Prinskorv (276 g)
200 g grönkål
200 g edamamebönor
250 g körsbärstomater, halverade
3 msk olivolja
1 citron, saften
Sesamfrön, rostade
Salt
Peppar
Srirachamayo:
2 dl majonnäs
2-3 msk srirachasås
1. Ta bort de grövsta stammarna från grönkålen, skölj den väl och fräs i olja några minuter på medelvärme. Ta bort från spisen och häll över olivolja och saften från en citron. Tillsätt bönor och tomat. Smaka av med salt och peppar.
2. Stek prinskorven enligt anvisning på paketet.
3. Srirachamayo: Blanda ihop majonnäs och srirachasås.
Lägg grönkål, prinskorv och bönor i en skål. Toppa med sesamfrön och srirachamayo.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Quorn
11 Dec 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Sodexo förvärvar restauranggruppen K-märkt
"Vi driver förändring genom hur vi köper och lagar mat"
-
Boulebar expanderar utanför Norden
En inbjudan på LinkedIn ledde till den första Boulebaren utanför Norden
-
Renoverar 8 hotell för 180 miljoner
"I ett svep höjer vi nu åtta av hotellens standard genom renoveringar och investeringar i fastigheterna"
-
Återhämtning på jobbet – så blir det möjligt
Experternas bästa tips för att åstadkomma återhämtning.
-
Ritar hotell vid Liseberg
Semrén & Månsson har ritat det nya hotellet.
-
Hotel Tylösands nya framsida
Förutom nya hotellrum rymmer den nya hotellflygeln konferens och utställningsyta.
-
Svenska arkitekter har inrett nyöppnade Nobis Hotel Palma
Nytt hotell i en av Palmas äldsta byggnader - ett muslimskt palats från 1100-talet