Servera ett traditionellt och grönt julbord i år
11 Dec 2017
Quorn Helgspecial med wasabikryddad pankogriljering
En lakto-ovo-vegetarisk variant på klassisk griljering men med en twist. Wasabin ger ett härligt sting och limen en fräsch syrlighet - supergott på fröknäcke. Toppa med dina favoritörter och njut.
1 st Quorn Helgspecial (400 g)
Wasabikryddad pankogriljering:
1 ägg
1 dl Panko ströbröd
1-2 msk wasabipasta
1 lime, skal och saft
1 msk majsstärkelse
Salt
Peppar
Till servering:
Färska örter
Fröknäcke
1. Griljering: Rör ut wasabin i ägget. Blanda i panko, skal och saft från en lime och smaka av med salt och peppar.
2. Torka av ytan på Helgspecialen med hushållspapper och sikta över majsstärkelse. Bred över pankoblandningen och griljera mitt i ugnen på 175 grader, cirka 10 minuter eller tills den fått fin färg.
3. Skär i skivor och servera på fröknäcke. Strö över färska örter.
Quorn Helgspecial med het korianderpesto
Ta ut svängarna helt! Servera en lakto-ovo-vegetarisk variant på den klassiska julskinkan med en griljering i härliga asiatiska smaker. Är du ett fan av koriander är detta verkligen något för dig.
1 st Quorn Helgspecial
Korianderpesto:
1 dl pumpa- och/eller solrosfrön
1 kruka färsk koriander
3 msk färsk riven ingefära
1 chilipeppar, urkärnad och hackad
1 lime, skal och saft
1 ägg
1 msk majsstärkelse
Salt
Peppar
Till servering:
Färska örter
Levainbröd, rostat
1. Korianderpesto: Mixa frön, koriander, ingefära, chili och skal och saft från en lime till en grov pesto och smaka av med salt och peppar. Knäck i ett ägg och rör ihop.
2. Torka av ytan på Quorn Helgspecial med hushållspapper och sikta över majsstärkelse. Bred över peston och griljera mitt i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter eller tills den fått fin färg.
3. Skär i skivor och servera på rostat levainbröd. Strö över färska örter.
Bowl med Quorn Prinskorv, grönkål och srirachamayo
Vem har sagt att man måste servera prinskorven rakt upp och ner som den är? Testa att servera den i en härlig ovo-vegetarisk bowl. En älskad klassiker i en trendig twist - och snabbt går det också!
1 pkt Quorn Prinskorv (276 g)
200 g grönkål
200 g edamamebönor
250 g körsbärstomater, halverade
3 msk olivolja
1 citron, saften
Sesamfrön, rostade
Salt
Peppar
Srirachamayo:
2 dl majonnäs
2-3 msk srirachasås
1. Ta bort de grövsta stammarna från grönkålen, skölj den väl och fräs i olja några minuter på medelvärme. Ta bort från spisen och häll över olivolja och saften från en citron. Tillsätt bönor och tomat. Smaka av med salt och peppar.
2. Stek prinskorven enligt anvisning på paketet.
3. Srirachamayo: Blanda ihop majonnäs och srirachasås.
Lägg grönkål, prinskorv och bönor i en skål. Toppa med sesamfrön och srirachamayo.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Quorn
11 Dec 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Alkoholserveringsförbudet förlängs ytterligare
"Vi är fortfarande i ett allvarligt läge"
-
Hotellen har tappat 12 miljarder på logiintäkter
Ny rapport från Stockholms Handelskammare
-
Trendspaning: Vintrenderna under 2021
"Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden"
-
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar
Låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll
-
Hotellen satsar på hybridmöten
"Vi ser en ökad efterfrågan av flexibilitet när man bokar möten och konferenser"
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”