Scandic satsar på eget Culinary Team
30 Jan 2018

Laget består av sju kockar från olika svenska Scandichotell som under ett år kommer att få släppa lös sin kreativitet och uppdatera Scandics restaurangutbud, servering och upplevelse.
Förhoppningen är att kockarna i Scandic Culinary Team ska kunna fungera som förebilder för personer som går i tankar på en karriär inom restaurangbranschen eftersom restaurangbranschen står inför en rekryteringsutmaning .
- I kök över hela Sverige saknas det kockar och examineringarna från utbildningar inom restaurang håller inte jämna steg med efterfrågan. Bara i Stockholm beräknas man behöva anställa över 1 500 kockar under de närmaste fem åren. Nu krävs det att restaurangbranschen tar ett gemensamt krafttag för att locka framtida talanger att söka sig till gymnasiala- och vuxenutbildningar inom kök. Detta är Scandics sätt att visa upp den fantastiska kreativitet och skaparglädje som finns i kök över hela landet.
Under ledning av Scandics erfarne kökschef Patrick Tribo kommer Culinary Team under ett år träffas regelbundet och arbeta med olika aspekter av Scandics restaurangerbjudande. Laget kommer även att fungera som ambassadörer för Scandics verksamhet och arbeta för att inspirera både inom företaget och utanför.
Ifall det första försöket med Culinary Team blir lyckat är förhoppningen att satsningen ska kunna fortsätta under flera år framöver och ge fler kockar chansen att delta.
- Scandic har ett stort antal restauranger över hela landet som alla har olika styrkor och specialiteter. Utmaningen för Culinary Team ligger i att ta tillvara på bredden i vårt erbjudande och bygga på styrkorna i varje kök. Det kommer att bli en mycket spännande resa som förhoppningsvis kan inspirera såväl våra medarbetare som gäster, säger Patrick Tribo, kökschef på Scandic.
Deltagarna i Culinary Team 2018 är Ida Franzén från Scandic Karlskrona, Mattias Karhu från Scandic Opalen, Kristoffer Brantefalk från Scandic Sundsvall Nord, Marco De Mitri från Scandic Winn, Jason Berridge från Scandic Alvik, Jimmy Löwenmark från Scandic Anglais och Jonny Hamnell från Scandic Segevång.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Scandic
30 Jan 2018

Verksamheter till försäljning
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Många heta bidrag i årets pepparkakshustävling
Greta Thunberg , ett brinnande Notre-Dame, Kama Sutra-bok, dansgolv, kaffepannor, Paradise Hotel, stekpanna med ägg och ett hus som skrivits ut med 3D-skrivare.
-
På iskallt uppdrag för fjärde gången
Landskapsarkitekterna utformade en av sviterna på Icehotel 365.
-
Hotell Kristina vann ekoutmaningen
Kammade hem priset för andra året i rad
-
Hotell Stenungsbaden Yacht Club samlar in julklappar
Och för varje julklapp doneras 10 kr till välgörenhet
-
Konditorn Roy Fares är Indiskas julprofil
I år satsar man på "En godare jul med Roy Fares”
-
O´Learys ska höja matupplevelsen på restaurangerna
Det nya matkonceptet kommer finnas på samtliga O’Learys-restauranger från och med december
-
Husmanskost - svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske
"Den rymmer 185 recept för alla smakpreferenser"