Scandic lanserar vegansk hamburgare på menyn
6 Sep 2018

Som ett komplement till sin Scandicburgare på klassikermenyn samt övriga matutbud erbjuder Scandic i augusti det veganska alternativet Beyond Burger, en hamburgare som är till hundra procent växtbaserad och beskrivs som framtidens protein. Bakom produkten ligger den amerikanska tillverkaren Beyond Meat, som efter många års forskning har tagit fram världens första växtbaserade hamburgare.
- Vi har sett på ett veganskt alternativ till vår populära Scandicburgare under en längre tid och när vi kom i kontakt med Beyond Meat kände vi att de var helt rätt produkt för oss. Efterfrågan på vegetarisk och vegansk mat ökar och vi på Scandic vill att det ska finnas bra mat som tilltalar alla, oavsett kosthållning, säger Thomas Fankl, ansvarig Food and Beverage för Scandic i Sverige.
Företaget Beyond Meat startades av Ethan Brown som har baserat utvecklingen av produkten på att det snabbaste sättet att bidra till skillnad gällande klimat och miljö, är via det som serveras på tallriken. Beyond Burger är gjord av enkla, färska växtbaserade ingredienser.
Ärtor ger proteinet, rödbetor ger den biffiga röda färgen och kokosolja och potatisstärkelse tillför saftighet. Resultatet är en kompromisslös läcker burgare fullpackad med protein och helt fri från soja, gluten och kolesterol.
- Vårt arbete kring klimatsmarta lösningar och hållbarhet är något som är av stor vikt för oss och som är under konstant utveckling. Den mat vi serverar i våra restauranger utgör inget undantag utan är en viktig del av vårt arbete kring att bidra till en bättre miljö och en hållbar framtid. Att Scandic dessutom blir den första hotellkedjan i Europa att presentera en växtbaserad hamburgare på menyn, är något som vi är extra stolta över, säger Thomas Fankl, ansvarig Food and Beverage för Scandic.
Scandics nya veganska hamburgare kommer att finnas på menyn i början på september och är sammansatt av växtbaserade Beyond Burger samt tillbehör framtagna av Scandics kulinariska team. I Scandics övriga matutbud finns sedan tidigare även ett flertal vegetariska alternativ.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Scandic Hotels
6 Sep 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tävlade om att skapa bästa Rudbeckiusbakelsen
"Om jag beskriver bakelsen med tre ord skulle det vara söt, mjuk och sommar"
-
World of Volvo startar med bokningar redan nu
"Det här kommer att bli ett väldigt häftigt ställe att arrangera en konferens eller annan typ av mötesupplevelse på"
-
"Nästan fullbokat på sportloven"
Stort intresse hos SkiStar till sportloven: nästintill fullbokat
-
Öppnar ny restaurang på stadsteatern
"Vi känner oss oerhört inspirerade att utveckla den här verksamheten"
-
Nytt specialkaffe från Löfbergs för café och restauranger
"En riktig fullträff som lyfter extra mycket som espresso"
-
Recept: Asian Bao Buns med svamp och Asian Bao Buns med kyckling
Två snabba recept med Santa Maria Asian Buns
-
Science Park Towers med fyra torn byggs i Jönköping
"Science Park Towers blir en unik ny mötesplats mitt i centrala Jönköping"