Scandic lanserar grönare sommarmeny – med Oumph!
28 Jun 2016

alternativ. Bland annat plockas vegetariska Oumph! in som ett alternativ för både de som vill äta mer grönt och för de som är veganer.
Efterfrågan på fler gröna alternativ på tallriken ökar år för år och det nya begreppet flexitarian har växt fram. Konsumenten som inte avstår från kött
och fisk men gärna byter ut det ett par gånger i veckan mot vegetariska alternativ.
- Vi vet att var tredje svensk är flexitarian i Sverige idag och vi vill erbjuda dem en meny som passar deras smak. Våra gäster är medvetna och
vill må bra av maten de äter, vilket innebär mat som är god för miljön och som även ger dig energi. Sommarmenyn
tillsammans med Oumph! utgör väldigt spännande alternativ för detta, säger Henrik Severin, Kökschef Scandic Sverige.
Rätterna från den gröna menyn Grön sommar är trädgårdssallad med matvete, färska örter och avokadodressing och tacos med Pulled Oumph!
med physalissalsa och en jordgubbsdröm. Utöver de grönare alternativen på sommarmenyn lanseras även en Sommarburgare och några klassiska
svenska rätter som sommarskagen på surdegsbröd, oxfilémedaljonger och jordgubbssviss.
- Tillsammans har vi valt att gå all in för att skapa en riktigt god, helt växtbaserad trerättersmeny.
Vår förhoppning är att det ska bli en riktig hit och skapa cravings efter hållbar mat!, säger Anna-Kajsa Lidell, Oumph! och Food for Progress.
Scandics sommarmeny
Sommarmenyn serveras på de svenska Scandichotellen i sommar och består av:
Grön sommar – Trädgårdssallad, Tacos med pulled Oumph! och Jordgubbsdröm där alla rätter är växtbaserade.
Svensk sommar - Sommarskagen, Oxfilémedaljonger med pommes frites och Jordgubbssviss.
Sommarburgaren - Högrevsburgare i briochebröd med pommes frites och persilladedipp.
Utöver sommarmenyn erbjuds även de ordinarie menyerna på Scandic i sommar.
Om Oumph!
Oumph! är varumärket för ett sojaprotein som tagit veganer, vegetarianer och även köttätare med storm.
Förutom den goda smaken är Oumph! miljövänligare än att äta kött och lever upp till näringspåståendena:
rik på protein och fiber och källa till järn och folsyra.
*Källa: www.oumph.se och http://www.wwf.se/vrt-arbete/ekologiska-fotavtryck/kttguiden/1644792-ww-fs-kttguide-protein-frn-vxtriket
28 Jun 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.