Scandic lanserar grönare sommarmeny – med Oumph!
28 Jun 2016
alternativ. Bland annat plockas vegetariska Oumph! in som ett alternativ för både de som vill äta mer grönt och för de som är veganer.
Efterfrågan på fler gröna alternativ på tallriken ökar år för år och det nya begreppet flexitarian har växt fram. Konsumenten som inte avstår från kött
och fisk men gärna byter ut det ett par gånger i veckan mot vegetariska alternativ.
- Vi vet att var tredje svensk är flexitarian i Sverige idag och vi vill erbjuda dem en meny som passar deras smak. Våra gäster är medvetna och
vill må bra av maten de äter, vilket innebär mat som är god för miljön och som även ger dig energi. Sommarmenyn
tillsammans med Oumph! utgör väldigt spännande alternativ för detta, säger Henrik Severin, Kökschef Scandic Sverige.
Rätterna från den gröna menyn Grön sommar är trädgårdssallad med matvete, färska örter och avokadodressing och tacos med Pulled Oumph!
med physalissalsa och en jordgubbsdröm. Utöver de grönare alternativen på sommarmenyn lanseras även en Sommarburgare och några klassiska
svenska rätter som sommarskagen på surdegsbröd, oxfilémedaljonger och jordgubbssviss.
- Tillsammans har vi valt att gå all in för att skapa en riktigt god, helt växtbaserad trerättersmeny.
Vår förhoppning är att det ska bli en riktig hit och skapa cravings efter hållbar mat!, säger Anna-Kajsa Lidell, Oumph! och Food for Progress.
Scandics sommarmeny
Sommarmenyn serveras på de svenska Scandichotellen i sommar och består av:
Grön sommar – Trädgårdssallad, Tacos med pulled Oumph! och Jordgubbsdröm där alla rätter är växtbaserade.
Svensk sommar - Sommarskagen, Oxfilémedaljonger med pommes frites och Jordgubbssviss.
Sommarburgaren - Högrevsburgare i briochebröd med pommes frites och persilladedipp.
Utöver sommarmenyn erbjuds även de ordinarie menyerna på Scandic i sommar.
Om Oumph!
Oumph! är varumärket för ett sojaprotein som tagit veganer, vegetarianer och även köttätare med storm.
Förutom den goda smaken är Oumph! miljövänligare än att äta kött och lever upp till näringspåståendena:
rik på protein och fiber och källa till järn och folsyra.
*Källa: www.oumph.se och http://www.wwf.se/vrt-arbete/ekologiska-fotavtryck/kttguiden/1644792-ww-fs-kttguide-protein-frn-vxtriket
28 Jun 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"