Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Scandic har öppnat i Hamburger Börs

 
  • Scandic Hamburger Börs i Åbo har öppnat efter en omfattande renovering.

    Scandic Hamburger Börs i Åbo har öppnat efter en omfattande renovering.

  • Katto Rooftop Bar på Scandic Hamburger Börs.

    Katto Rooftop Bar på Scandic Hamburger Börs.

Föregående
Nästa
 
Hamburger Börs vid salutorget i centrala Åbo kommer nu att fortsätta sin legendariska hotell- och restaurangverksamhet som startade redan 1894.

Scandic tecknade under 2017 ett avtal med fastighetsägaren, Lähi Tapiola om drift av hotell i den ikoniska byggnaden, Hamburger Börs i Åbo. Efter ett omfattande bygg- och renoveringsarbete har Scandic Hamburger Börs, med sina 272 hotellrum, idag slagit upp dörrarna och de första hotellgästerna har checkat in. 

Scandic Hamburger Börs, som hotellet nu heter, öppnade på måndagsmorgonen under en ceremoniell bandklippning, utfört av Åbos borgmästare Minna Arve, Olli Aakula, representant för Lähi Tapiola, Scandic Finland landschef Aki Käyhkö och hotelldirektör Mikko Henriksson.

- Vi är glada över att kunna erbjuda ett tredje liv till denna historiska hotellbyggnad i Åbo. Åbo är ett viktigt turistmål för Finland och det finns ett stort intresse från nationella och internationella turister att besöka staden. För fritidsresenärer är Åbo ett intressant resmål samt en inkörsport till den finska skärgården och farled för internationell kryssningstrafik, samt den viktiga passagerar- och lasttrafiken till och från Sverige, säger Aki Käyhkö.

 Fest- och evenemangsdelen ligger i hotellet artnouveau-flygel som sömlöst flyter ihop med modern arkitektur som ska ge gästerna en enkel övergång mellan konferens- och hotellrum.

- Det känns fantastiskt att äntligen få öppna. Vi är överväldigade över det intresse som funnits fram tills idag. Våra hotellrum är nästan slutsålda under helgerna i november samt december och vi märker att det finns ett uppdämt behov även för att bo hos oss under veckodagar. Nu ska vi se till att ge en så bra gästupplevelse som möjligt så vi på sikt har ett fullt hotell alla dagar i veckan, säger Mikko Henriksson, Hotelldirektör på  Scandic Hamburger Börs.

Hotellets nya restaurang, Más som ligger på gatunivå, adderar en spansk bris till Åbo med sina spanskinspirerade middagar och tapas-delikatesser. Börs Roof Bar erbjuder en färgstark atmosfär och med cocktails och utsikt från 9:e våningen.

Scandic Hamburger Börs har designats av Schauman Architects och fastigheten har redan väckt en stor beundran för sitt högklassiga utseende. Hotellets 272 rum erbjuder en riktigt god natts sömn i bekväma standardrum, rymligare superiorrum eller magnifika juniorsviterna med välvda fönster som vetter mot salutorget.

- Inredningen i rummen kan beskrivas som ny skandinavisk stil, men istället för de traditionella ljusa och enkla färger har vi använt oss av varma, omhändertagande färger för att skapa en avslappnad atmosfär, säger Jaakko Puro, inredningsarkitekt för Puroplan Oy.             


Scandic Hamburger Börs
Fastighetsägare: Lähi Tapiola
Konstruktions- och renoveringsarbete: YIT
Originaldel från 1885, tillbyggnad 1904, renovering 2021
Ny del från 2021, design: Janne Helsin, Schauman
Inredning: Jaakko Puro, Puroplan Oy
Antal rum: 272
Restaurang & Bar Más på gatuplan, 300 sittplatser
Takbar, Börs Katto på 9:e våningen, 70 sittplatser
Terrass, Börs Pöheikkö, 100 sittplatser
8 mötes- och bankettlokaler
Gym & bastu
25 parkeringsplatserAv: Annika Rådlund Källa och foto: Scandichotels
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer