Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Scandic Burger Challenge är avgjord

 
Scandic Burger Challenge är avgjordJimmy Löwenmark, Scandic Anglais. Årets vinnare i Scandic Burger Challenge.
Idag avgjordes Scandic Burger Challenge och i år är det Jimmy Löwenmark från Scandic Anglais som tar hem första priset för sin egenkomponerade Juicy J. Finalen avgjordes i Menigos provkök i Stockholm och den vinnande hamburgaren kommer under sommaren serveras på samtliga Scandics dryga 80 restrestauranger runt om i landet.

Med sin Juciy J tar Jimmy hem förstapriset i Scandics interna tävling med motiveringen: 
En varsam innovation av en klassiker med en visuellt anslående sommarhälsning från örttäppan.

– Det har varit lite nervöst under dagen, så det här kommer som en fin revansch sedan förra året. Känns grymt bra, säger Jimmy Löwenmark, köksmästare på Scandic Anglais.

Jimmy vann i slutet av 2017 Årets Fjällkock och är en av medlemmarna i Scandic Culinary Team.

Scandic Burger Challenge har blivit till en årlig tävling för Scandics kockar i hela landet. Alla från Scandics kök som vill kan skicka in sina recept. Därefter går ett antal finalister vidare som tävlar om Scandics bästa burgare. Tävlingen är ett sätt att lyfta de talanger som arbetar inom Scandics kök och även ett sätt att inspirera till kreativitet och nyskapande. Förra årets vinnare Sebastian Seger fick sin hamburgare på menyn under sommaren 2017, hamburgaren slog säljrekord.

Ett trettiotal kockar skickade in sina bästa burgarrecept till årets omgång. I juryn sitter matskribenten Lisa Förare Winblad, Anna Spendrups från Spendrups Bryggerier, Alex Naess, marknadschef Coca-Cola, Johan Andersson från Johan i Hallen, Carina Fabregat, marknadsansvarig Food & Beverage Scandic Sverige, Thomas Fankl, Director Food & Beverage Sverige och Patrick Tribo Jalkhagen, head chef Scandic Sverige. Priset är en inspirationsresa någonstans i Europa.

– Jag är så imponerad av de bidrag vi får in, de visar verkligen på att kreativiteten som vi vill locka fram lever, det är det ingen tvekan om. De gör det inte direkt lätt för oss i juryn att bestämma oss för en vinnare, säger Thomas Fankl, Director Food & Beverage Scandic Sverige.

De fyra finalisterna i årets Scandic Burger Challenge 2018: 
Jimmy Löwenmark, Scandic Anglais med Juciy J – Första plats
Jonas Gustafsson, Scandic Linköping City med Jonas Mexican Summer Burger– Andra plats
Claes Benediktsson, Downtown Camper by Scandic med Campfire Black Fire Edt. – Delad tredje plats 
Johan Klässbo, Scandic Klarälven med Heatland Melt – Delad tredje platsOm Scandic Hotels Group

Scandic är det största hotellföretaget i Norden med 16 000 medarbetare och med ett nätverk av närmare 280 hotell i drift eller under utveckling på 130 orter. Scandic Friends är Nordens största lojalitetsprogram inom hotellbranschen. Ett ansvarsfullt företagande är en del av Scandics DNA och Scandic har varit en pionjär när det gäller att integrera hållbarhetsarbete i alla sina verksamheter. Scandic är noterat på Nasdaq Stockholm. 
www.scandichotelsgroup.comAv: Annika Rådlund Källa och foto: Scandic