Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Sayan Isaksson ska öppna ny restaurang på Berns

 
Sayan Isaksson ska öppna ny restaurang på BernsSayan Isaksson ska öppna en kvalitativ thaikrog på Berns i centrala Stockholm. Sedan februari 2019 har Sayan Isaksson varit en del av Stureplansgruppen och nu står det klart att Sayan Isaksson slår upp dörrarna till en ny restaurang på Berns, i samma lokaler som Berns Asiatiska huserar för tillfället.

Ambitionen är att öppna upp den nya restaurangen i början av 2020 och matinriktningen tar sin utgångspunkt i den thailändska provinsen Isan som Sayan själv kommer från. Matlagningen utgår ifrån en kolgrill som placeras centralt under kristallkronorna i den klassiska matsalen med sittplatser runt om, så att gästerna får vara en del av själva tillredningen.

- Jag har en tydlig ambition med Berns och det är att skapa en riktigt kvalitativ thaikrog. Det ska vara livfullt och välkomnande i kombination med vällagad och smakrik mat. Det här är verkligen något jag ser fram emot att få presentera, säger Sayan Isaksson.

Sayan Isaksson, 45 år, är en OS-belönad kock och stjärnkrögare. Han har under sin karriär komponerat förrätten och huvudrätten till Nobelmiddagen, både 2015 och 2016. Han har drivit flera framgångsrika krogar i Stockholm, där två av dem uppnått Michelinstjärnor och varav en blivit utnämnd till nordens bästa restaurang av Whiteguide. Utöver detta har han även tillsammans med det svenska kocklandslaget vunnit två guldmedaljer.

- Sayan är en av de främsta krögarna vi har i Sverige så när vi bestämde oss för att förändra Berns Asiatiska var det självklart att samtalet skulle gå till honom. Med Sayan i köket kommer vi att lyfta klassiska Berns till nya nivåer, säger Vimal Kovac, VD Stureplansgruppen.

Den nya restaurangen är ännu ej namngiven.

Sayans tidigare restauranger:
Grundade Esperanto 2005 – Guide Michelin 2007
Grundade Råkultur 2009
Grundade Shibumi 2014
Grundade Imouto 2015 – Guide Michelin 2017





Av: Annika Rådlund Källa och foto: Stureplansgruppen