Sansu med yuzufrukt
16 Okt 2015
Yuzufrukten används i allt från exotiska cocktails till aromatiska smaksättare i desserter. Den sällsynta frukten ser ut som en skrovlig liten grapefrukt, men dess smak är uppfriskande syrlig och aromatisk, som en blandning mellan grapefrukt och mandarin. Tack vare sitt höga c-vitamintal och rika innehåll av flavonoider omtalas yuzun ibland som en superfrukt och den har också traditionellt använts för att förebygga mot förkylningar och göra huden mjuk.
Vid vintersolståndet brukar man i Japan lägga yuzufrukter i varmt vatten och sedan ta ett renande bad i vattnet medan frukternas essentiella oljor verkar välgörande för både kropp och själ. Traditionen som kallas yuzuyu är flera hundra år gammal och ett tecken på fruktens speciella ställning.
Det är dock inom matlagning som yuzun haft störst genomslag. Yuzu-martinis, ales, vinäger, macarons och sorbeter är bara några exempel på vad den välsmakande frukten används för att ge smak till. Nu lanseras också Sansu, världens första dryckesserie baserad på yuzufruktens syrliga juice.
Fröet till Sansu föddes när grundaren Saehwan Park var på besök hos sin släkt i Sydkorea. Han insåg då att juicen som är en omisskännlig del av den koreanska kulturen skulle fungera perfekt som bas för en serie juicedrycker som skulle kunna uppskattas över hela världen. Efter ett år av utveckling lanserades Sansu för första gången i London 2014.
Sansus drycker riktar sig till alla som vill leva ett hälsosamt liv och samtidigt letar efter nya spännande smakupplevelser. En flaska (250 ml) tillhandahåller 150 % av det rekommenderade C-vitaminintaget och innehåller dessutom en mängd flavonoider och antioxidanter.
Sansus drycker kommer i fyra smaker:
Yuzu original
Yuzu & päron
Yuzu & rosa guava
Yuzu & blåbär
Sansu lanseras i Sverige under hösten 2015.
Beriksson är ett västsvenskt familjeföretag med säte i Trollhättan. Företaget importerar och distribuerar gourmetprodukter från Italien, Frankrike, Ecuador, Schweiz, England och Vietnam och distribuerar även lokala svenska produkter.
http://beriksson.net/
16 Okt 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"