Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Salvador Dalís skulpturer till Gothia Towers

 
Salvador Dalís skulpturer till Gothia TowersNobility of time flyttas till Gothia Towers. Salvador Dalí är mest känd för sina surrealistiska målningar och få känner till att han också var en aktiv skulptör. Målningarna upplevs ofta som bisarra, absurda och drömska. Skulpturerna visar en annan sida av Salvador Dalí. De är surrealistiska men samtidigt vackra med mjuka linjer och fyllda med symboler. Nu visas ett urval av Salvador Dalís skulpturer i Gothia Towers konstgalleri.

- Det är fantastiskt roligt att kunna visa upp Salvador Dalís skulpturer hos oss, säger Lena Kallevik, Director of Creative Events på Gothia Towers. Utställningen finns på plats under Göteborgs Kulturkalas och ett par veckor framåt så det finns gott om möjligheter för våra besökare att också njuta av opera, musik, konserter, gatuteater, litteratur och film.

Salvador Dalí föddes i Spanien 1904 och uttryckte sig i en mängd olika genrer under sin livstid. Mest känd är han för sina målningar men han designade också tyger, parfymflaskor, juvelsmycken och skrev operalibretton samt illustrerade böcker och iscensatte fotografier. Och så skapade han skulpturer. Två av Salvador Dalís mest kända verk är Minnets envishet och Willhelm Tells gåta.

Utställningen sker i samarbete med Artnow Gallery och kommer att äga rum  i The Gallery  mellan 14 augusti – 14 september.


Av: Annika Rådlund Källa: Gothia Towers


Gothia Towers
Ligger i centrala Göteborg och består av 40 000 kvadratmeter yta för konferens, kongress, fest, evenemang, spa och show. Vi har 1200 hotellrum och sviter, från prisvärd komfort till högsta internationella lyxklass.


www.gothiatowers.com