Så mycket ökar sjuktimmarna med inom hotell och restaurang
3 Apr 2020
Det är både både antalet som sjukskriver sig och längden på sjukfrånvaron bland den schemalagda arbetskraften, inom butik, hotell och restaurang samt vård och omsorg, som ökar.
Normalt är februari årets sjukaste månad. Men inte i år. Nu ökar sjukfrånvaron kraftigt. Det visar en studie av 89 000 anställda på företag och organisationer i Sverige, statistiken är hämtad från schemaläggningssystemet Quinyx som dessa företag är knutna till.
De som sjukskrev sig under mars månad var hemma under en längre tid än samma period året innan, 33 timmar. Det gör att andelen sjuktimmar har ökat med 57 procent i Sverige i mars 2020, jämfört med mars 2019.
Inom Hotell och restaurang har andelen som sjukskrivit sig ökat med 39 procent och de som sjukskrev sig hade i genomsnitt 20 sjuktimmar i februari, jämfört med 25 sjuktimmar i mars.
–De anställda inom vård och omsorg, butik samt hotell och restaurang möter många människor på jobbet och de kan inte arbeta hemifrån, så de har verkligen sjukskrivit sig. Våra siffror visar att de följer anvisningarna och därmed minskar smittspridningen, säger Fredrik Selander, nordisk marknadschef på Quinyx.
3 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"