Så mycket ökar sjuktimmarna med inom hotell och restaurang
3 Apr 2020
Det är både både antalet som sjukskriver sig och längden på sjukfrånvaron bland den schemalagda arbetskraften, inom butik, hotell och restaurang samt vård och omsorg, som ökar.
Normalt är februari årets sjukaste månad. Men inte i år. Nu ökar sjukfrånvaron kraftigt. Det visar en studie av 89 000 anställda på företag och organisationer i Sverige, statistiken är hämtad från schemaläggningssystemet Quinyx som dessa företag är knutna till.
De som sjukskrev sig under mars månad var hemma under en längre tid än samma period året innan, 33 timmar. Det gör att andelen sjuktimmar har ökat med 57 procent i Sverige i mars 2020, jämfört med mars 2019.
Inom Hotell och restaurang har andelen som sjukskrivit sig ökat med 39 procent och de som sjukskrev sig hade i genomsnitt 20 sjuktimmar i februari, jämfört med 25 sjuktimmar i mars.
–De anställda inom vård och omsorg, butik samt hotell och restaurang möter många människor på jobbet och de kan inte arbeta hemifrån, så de har verkligen sjukskrivit sig. Våra siffror visar att de följer anvisningarna och därmed minskar smittspridningen, säger Fredrik Selander, nordisk marknadschef på Quinyx.
Av: Annika Rådlund Källa: Quinyx
Foto: Getty Images
3 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"