Så mycket ökar sjuktimmarna med inom hotell och restaurang
3 Apr 2020

Det är både både antalet som sjukskriver sig och längden på sjukfrånvaron bland den schemalagda arbetskraften, inom butik, hotell och restaurang samt vård och omsorg, som ökar.
Normalt är februari årets sjukaste månad. Men inte i år. Nu ökar sjukfrånvaron kraftigt. Det visar en studie av 89 000 anställda på företag och organisationer i Sverige, statistiken är hämtad från schemaläggningssystemet Quinyx som dessa företag är knutna till.
De som sjukskrev sig under mars månad var hemma under en längre tid än samma period året innan, 33 timmar. Det gör att andelen sjuktimmar har ökat med 57 procent i Sverige i mars 2020, jämfört med mars 2019.
Inom Hotell och restaurang har andelen som sjukskrivit sig ökat med 39 procent och de som sjukskrev sig hade i genomsnitt 20 sjuktimmar i februari, jämfört med 25 sjuktimmar i mars.
–De anställda inom vård och omsorg, butik samt hotell och restaurang möter många människor på jobbet och de kan inte arbeta hemifrån, så de har verkligen sjukskrivit sig. Våra siffror visar att de följer anvisningarna och därmed minskar smittspridningen, säger Fredrik Selander, nordisk marknadschef på Quinyx.
Av: Annika Rådlund Källa: Quinyx
Foto: Getty Images
3 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"