Så kan du sätta färg på snapsen med naturliga råvaror
15 Jun 2020
Hemkryddade snapsar till både midsommar- och kräftfirandet är en tradition som har funnits läge. Men man kan även ta det ett steg längre och jobba för att få en härlig färg på drycken.
För att modernisera den gamla traditionen av hemlagad snaps som enbart fokuserar på smak, har Björn Kjellberg tagit fram färgsprakande recept som passar bra till till exempel midsommar och höstens kräftskivor.
-Många har testat och tycker det är roligt att krydda sin egen snaps. Att färga snapsen är däremot inte lika vanligt men ett bra sätt att få till nya smaker och få ett än mer färgglatt bord på sommarhögtiderna. Det är dessutom väldigt enkelt att skapa många olika färger och smaker som man kan testa tillsammans med sina nära och kära, säger Björn Kjellberg.
Recepten är baserade på somriga ingredienser, för dem som föredrar en något sötare/mjukare variant, kan man söta snapsen med två skedar socker och röra om tills sockret lösts upp. Samtliga recept förvaras kallt.
ROSA
700 ml (en flaska) Renat eller Absolut Vodka
10 hallon
1 stjärnanis
5 rosenblad
Blanda samtliga ingredienser i en behållare med lock. Låt stå över natten och sila genom en finmasig sil.
Häll tillbaka den färdiga snapsen i flaskan.
GRÖN
700 ml (en flaska) Renat eller Absolut Vodka
½ Granny smith äpple, skuret i skivor
1 knippe mynta
1 skiva ananas, skuret i skivor
Blanda samtliga ingredienser i en behållare med lock.
Låt stå över natten och sila genom en finmasig sil.
Häll tillbaka den färdiga snapsen i flaskan.
ORANGE
700 ml (en flaska) Renat eller Absolut Vodka
3 cm ingefära, skuret i bitar
Apelsinskal från en halv apelsin
1 riven morot
Blanda samtliga ingredienser i en behållare med lock.
Låt stå över natten och sila genom en finmasig sil.
Häll tillbaka den färdiga snapsen i flaskan.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Pernod Ricard
15 Jun 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Alkoholserveringsförbudet förlängs ytterligare
"Vi är fortfarande i ett allvarligt läge"
-
Hotellen har tappat 12 miljarder på logiintäkter
Ny rapport från Stockholms Handelskammare
-
Trendspaning: Vintrenderna under 2021
"Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden"
-
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar
Låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll
-
Hotellen satsar på hybridmöten
"Vi ser en ökad efterfrågan av flexibilitet när man bokar möten och konferenser"
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”