Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Så har Comfort Hotel minskat sin plastförbrukning

 
  • Onödig plastförbrukning - snart ett minne blott hos Comfort Hotel.

    Onödig plastförbrukning - snart ett minne blott hos Comfort Hotel.

  • Inköpsavdelningen samarbetar med leverantörerna för att hitta miljövänliga alternativ till allt.Foto: Comfort Hotel

    Inköpsavdelningen samarbetar med leverantörerna för att hitta miljövänliga alternativ till allt.Foto: Comfort Hotel

Föregående
Nästa
 
Comfort Hotel har som mål att vara helt fria från onödigt plastanvändande år 2020. Det senaste halvåret har plastförbrukningen på hotellen av minskat drastiskt.

- I maj 2018 besultade vi att vi skulle lägga in hela Comfort Hotel-kedjan på plastrehab. Det är ingen som inte fått med sig att plast är en av de största mijöbovarna på jorden, och därför är alla ansvariga att bidra med något. Och som hotell kan vi faktiskt bidra med ganska mycket - och det har vi gjort med full kraft, säger Anna Spjuth, Senior Vice President, Comfort Hotel®.

Det första steget  var att ta bort all onödig engångsplast och direktivet var att fjärna bland annat engångsglas på rummen, plasttandborstar, sugrör och engångsförpackningar med tvål och så vidare. Statistiken visar att hotellens beställningar av plastartiklar har minskat drastiskt i 2018 jämfört med 2017. Förbrukningen av plastlock till kaffekoppar är 7 gånger mindre än i fjol, och för 2019 är målet att alla lock ska vara av miljövänligt och växtbaserat material. Snart finns det bambutandborstar på samtliga hotell i kedjan. Och vill man erbjuda sugrör till drinken är det pappersvarianter som gäller.

- Vi fortsätter kampen och checkar inte ut från rehaben ännu. Inköpsavdelningen samarbetar tätt med leverantörerna för att hitta miljövänliga alternativ till precis allt. I vår Deli är målet att enbart använda 100 % nedbrytningsbara förpackningar. Vi säkerställer att vi har återvinningsstationer på alla våra hotell, helst på varje våningsplan. Och jag kommer inte att ge mig förrän vi använder miljövänliga soppåsar. Alla i Comfort Hotel vet hur viktigt det här plastrehabinitiativet är och det är inget tvivel om att beslutet respekteras, hyllas och efterlevs i hela organisationen. Precis som jag sa är vår ambition att vara helt fria från onödigt plastanvändande år 2020, säger Anna Spjuth.

Resultat under miljöarbetets första 6 månader:
Engångsplastglas - så långt under 2018 är det enbart använt 40% jämfört med 2017
Engångsäggkoppar i plast - så långt under 2018 är volymen en fjärdedel jämfört med 2017
Plastlock till takeaway-kaffekoppar - så långt under 2018 är det enbart använt 14% jämfört med 2017
Plasttandborstar - byts ut mot tandborstar av bambu
Sugrör - sedan plastrehaben infördes har bara ett av hotellen beställt sugrör i plast, vid ett tillfälle, och de lovar att inte göra om det.  Comfort Hotels är en del av Nordic Choice Hotels, en av Nordens lhotellkoncerner med 190 hotell på mer än 100 destinationer i Skandinavien och Baltikum.
Av: Annika Rådlund Källa: Comfort Hotel
Foto: Getty Images och Comfort Hotel