Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Så blir Stureplans nya lummiga uteservering

 
 • Stureplan 1

  Stureplan 1

 • En specialtillverkad takkonstruktion gör att uterummet kan anpassas efter vädret.

  En specialtillverkad takkonstruktion gör att uterummet kan anpassas efter vädret.

 • Serveringen ramas in av växter och metall.

  Serveringen ramas in av växter och metall.

 • Stureplan 1 under byggnationen.

  Stureplan 1 under byggnationen.

Föregående
Nästa
 
Onsdagen den 18 maj öppnar Stureplans nya sommarbar, Stureplan 1. En grönskande mötesplats designad för den svenska sommaren - mitt i centrala Stockholm. Under ett tak som kan anpassas efter väder blir Stureplan 1 en utomhusbar för alla tillfällen. 

Sommaren är på ingång och det firar Stureplansgruppen med öppning av årets nya mötesplats – där lummig trädgård mitt i vimlet.  Nyöppningen ger Stureplan ett stort grönskande utomhusrum, en rund servering som är inramad av växtlighet.  

I nära samarbete med Stockholm Stad och AIX arkitekter har designen av Stureplan 1 tagits fram. AIX arkitekter arbetar med visionen levande rum, där rumsupplevelsen väcker känslor, är föränderlig och ger människor förutsättning att leva och mötas.
Genom en specialtillverkad takkonstruktion kan uterummet anpassas efter vädrets förutsättningar. Stureplan 1 kommer at ha öppet både under sol och regn. 
Baren har fått en central plats och där är det fokus på sommarklassiker samt mojitos och sangria på glas och alkoholfria alternativ. 

På matsidan kommer det att erbjudas frukost, lunchbuffé och take away under vardagar. Helger och kvällar kommer menyn att bestå av salta snacks, charkuterier och lättare smårätter. De mindre rätterna presenteras i kombinationer inriktade på fisk, kött eller vegetariskt. Desserterna med betoning på frukt och bär.