Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Så blir nya affärshotellet Scandic Continental

 
Om drygt fyra veckor öppnar det centralt belägna affärshotellet Scandic Continental i Stockholm. I takt med att de sista detaljerna kommer på plats står det klart vad gästerna kan vänta sig när de checkar in den 1 april. För den som inte kan vänta öppnar en betaversion av hotellet den 7-11 mars på Stockholms Centralstation.

Just nu finslipas detaljerna för att möta kraven från den moderna affärsresenären, bland annat i linje med att arbetslivet blir alltmer mobilt. I en undersökning från 2015 svarar 70 procent av svenska företag att de anser att det är viktigt att medarbetarna är mobila*. Samtidigt visar ny statistik att affärsresorna till Stockholm ökar**.

–  Hotellet är utvecklat för hur affärsresenärer vill resa idag och har flera tjänster som möter upp mot detta. Vi har redan fått väldigt många förfrågningar om både hotellrum och konferenser, säger Peter Storckenfeldt, hotelldirektör på Scandic Continental.

I samband med öppningen lanseras den digitala tjänsten Scandic Continental Residents där gäster på hotellet kan komma i kontakt med varandra, föreslå ett möte eller bara visa att de är i byggnaden. På en skärm i lobbyn visas alla företag som checkat in – i dubbel bemärkelse – och befinner sig på hotellet.

– Många reser på egen hand i tjänsten men man kanske inte alltid börjar prata med andra som sitter och arbetar i lobbyn. Med Scandic Continental Residents vill vi visa nyttan i att flera personer i näringslivet befinner sig på samma plats, och bidra till att människor som annars kanske inte mötts får möjlighet att skapa verklig affärsnytta, säger Peter Storckenfeldt.

Gäster på Scandic Continental får även tillgång till ett Business Toolkit – en väska med allt det nödvändiga för att ge sig iväg på möte över dagen, bland annat en portabel projektor, ett extrabatteri till mobilen samt sladdar och adaptrar som annars är enkla att glömma.

Business Toolkit Scandic Continental. Business Toolkit Scandic Continental.

 Scandic Contiental Residents
Scandic Contiental Residents


Komplett möteserbjudande
Bland Scandic Continentals 25 mötesrum finns styrelserummet The View på åttonde våningen, med fönster mot Stockholms takåsar och som kan delas upp i en till tre avdelningar utifrån önskemål. Ett annat mötesrum har pingisbord. Scandic Continental har även en eventyta med plats för upp till 600 personer. Mötesrummen är fördelade på tre våningar och runtom i hotellet finns digitala skärmar för att gästerna snabbt ska hitta rätt mötesrum.

–Vi har utformat Scandic Continental för att förenkla och förhöja upplevelsen för affärsresenärer. Vi har ett komplett möteserbjudande och våra bokare har specialistkunskaper för att skapa bokningar utifrån olika behov, till exempel en kreativ workshop eller ett styrelsemöte, säger Peter Storckenfeldt.

Styrelserummet The View-Scandic Continental. Styrelserummet The View-Scandic Continental.

Flygbild Scandic Continental. Flygbild Scandic Continental.

Takterrass Scandic Continental. Takterrass Scandic Continental.

Förhandstitt på Scandic Continental
Den 7-11 mars öppnar en betaversion av Scandic Continental på Stockholms Centralstation, 198 steg från det riktiga hotellet. Delar av hotellet byggs upp inne på stationen och det kommer bland annat att finnas plats för att sitta och arbeta medan man väntar på tåget eller ta ett möte i något av mötesrummen.
För att boka ett mötesrum i betaversionen av Scandic Continental, mejla mia.karlsson@scandichotels.com.

 

*B2B Opinion 2015, undersökningen omfattade svenska företagare i verksamheter med fler än 150 anställda.
**Stockholm Business Region

www.scandichotels.se/continental

 

 

 

Taggar

Artikel Artiklar