Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Så blir de globala hotell- och flygpriserna under 2018

 
Så blir de globala hotell- och flygpriserna under 2018Priserna på flygbiljetter ökar sakta på marknader med störst efterfrågan enligt BCD Travels halvårsuppdatering av 2018 års branschprognos. Samtidigt är utvecklingen av de globala hotellpriserna under 2018 oförändrad. Kommer hotell- och flygpriserna att öka under 2018 undrar många. Enligt BCD Travels halvårsuppdatering ökar priserna på flygbiljetter sakta på marknader med störst efterfrågan. Samtidigt är utvecklingen av de globala hotellpriserna under 2018 oförändrad, med en beräknad ökning på 2-4 procent under förra året.


Enligt BCDs prognoser har flygbiljettpriserna ökat på ett antal marknader jämfört med beräkningarna i 2018 års branschprognos som utfärdades i september 2017. I och med att de ekonomiska utsikterna förbättras, bidrar en stor global efterfrågan på flygresor och stigande oljepriser till att pressa upp biljettpriserna. Som svar på ett begränsat utbud och en ökad efterfrågan justerade BCD sina beräkningar av oljepriset från 50 till 60 USD per fat.

- Vår ursprungliga prognos för 2018 ligger fortfarande relativt nära sanningen. Priserna på interkontinentala flygbiljetter i ekonomiklass kommer att stiga något mer jämfört med vår ursprungliga prognos, i och med att den globala ekonomin fortsätter att stärkas”, säger Charuta Fadnis, senior director of research and analytics på BCD Travel.

Prognosen omfattar priserna på regionala och interkontinentala flygresor i affärs- och ekonomiklass i sju stora regioner samt beräkningar av såväl de genomsnittliga dagliga hotellpriserna som av den ekonomiska tillväxten. Halvårsjusteringar av prognosen med uppgifter uppdelade efter olika marknader finns tillgängliga i den fullständiga uppdateringen. Prognosen har tidigare publicerats av BCDs konsultgrupp Advito men utarbetas nu av BCD Travels forsknings- och informationsteam.

BCD Travels uppdatering av branschprognosen för 2018 tittar även närmare på nya trender som är av intresse för affärsresebyråer, däribland:
 Effekten av tilläggsavgifter som införs för att minska flygbolagens distributionskostnader.
Fördelarna med att integrera rese- och utgiftshantering samt alternativ för att utöka integreringen till andra verksamheter med en helhetslösning.


Flygbolagen är angelägna om att minska sina distributionskostnader och ta fram bättre sätt att marknadsföra sina tjänster i egna försäljningskanaler. Vissa stora europeiska flygbolagskoncerner, som Lufthansa Group och två IAG-flygbolag (British Airways och Iberia), har börjat ta ut tilläggsavgifter för biljetter som köpts via indirekta kanaler. Air France-KLM kommer snart att följa efter. Detta har lett till ökade kostnader för kunder som köper biljetter via kanaler som tillhandahålls av tredje part, som globala distributionssystem (GDS). I uppdateringen har konsekvenserna av denna utveckling kartlagts.


Cirka 60 procent av de bolag som BCD Travel har granskat använder sig av ett internetbaserat bokningsverktyg (OBT) och samma procentandel har infört ett system för utgiftshantering (EMS). Mindre än en tredjedel av dessa bolag integrerat dessa båda system.


 

 

Om BCD Travel
BCD Travel hjälper företag att få ut det bästa av den tid de lägger på sitt resande. För dem som handhar resor och reserelaterade produkter och tjänster betyder  ger de råd om hur de ska skapa värde i respektive reseprogram. De arbetar  i 108 länder med närmare 13 000 personer och omsatte 24,6 miljarder USD år 2016.
www.bcdtravel.se


Om BCD Group
Det privatägda företaget grundades år 1975 av John Fentener van Vlissingen och består av BCD Travel (företagsresor), Travix (online-resebyrå: CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen och Vayama), Park ‘N Fly (flygplatsparkering), och joint-venture företaget Parkmobile International (mobila parkeringsapplikationer) samt AERTrade International (konsolidering och genomförande). BCD Group har över 14 000 anställda och bedriver verksamhet i mer än 108 länder med en total försäljning på 26,4 miljarder USD, inklusive 10,4 miljarder USD i partnerförsäljning. 
 www.bcdgroup.com
'Av: Annika Rådlund Källa: BCD Group
Foto: Getty Images

 

 

 

Taggar

Pris Hotell Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer