S:t Olav utsett till Sveriges godaste lokala teblandning
1 Nov 2024
- Vi ville skapa en ekologisk te-blandning med riktig skogskänsla", säger Jan Hemmingsson, en av delägarna på Te-Centralen."Det var en hel del experimenterande, och vår partner som hjälpte oss att hitta de rätta ingredienserna, hade aldrig varit med om något liknande."
Tesorten har funnits i sortimentet under några år, och ökar ständigt i popularitet. Många kunder känner först en tveksamhet inför den ovanliga smaksättningen, men det är ett te som vinner i längden. Just unikiteten var det som fällde avgörandet i tävlingen.
-Det är väl knappast ett te för sju sorters kakor och finska pinnar, utan passar bättre att ta med sig i termosen ut i skogen, till rejäla mackor, säger Jan Hemmingsson.
1 Nov 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: