Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Röken i centrum på nya Restaurang Hjerta

 
Restaurang Hjerta på Skeppsholmen nystartade den 27 maj med ett nytt rökigt koncept signerat krögaren Malin Söderström. Det blir rökt till förrätt, varmrätt och dessert – en inriktning som inte funnits i Stockholms krogliv tidigare. Restaurangens nya hjärta, en vedeldad rök, kommer att stå mitt i den stora uteserveringen med rustika långbord och kulörta lyktor. Menyn innehåller rökta klassiker och oväntade smaker.

– Jag saknar en restaurang som tar den rökta smaken på allvar och vill ge gästerna nya smakupplevelser. Senaste tiden har jag experimenterat med en rök och en mängd råvaror och jag vågar utlova många spännande kombinationer, säger Malin Söderström, krögare på Hjerta.

Rökning är en av de äldsta metoderna för konservering av mat och har använts i svensk matlagning tusentals år. När Malin Söderström satsar på de rökta smakerna kommer det att vara med nyskapande rökiga menyer till lunch, middag och take away. Här samsas kallrökt sparris och rökt vispat smör med rökt röding och osande desserter.

Restaurang Hjerta ligger på Skeppsholmen, en liten ö mitt i Stockholm med en helt egen karaktär. Skeppsholmen har varit centrum för båtbyggande sedan 1600-talet och än i dag tillverkas nya fartyg enligt gammal metod på ön. Doften av tjära blandas med skvalpet från vågorna och knirret från de gamla skutorna som ligger förtöjda längs med kajen nedanför Hjertas uteservering. Själva restaurangen ligger i en varsamt renoverad torpedverkstad från slutet av 1800-talet.

Ny uteservering med röken i centrum
Den nya uteserveringen på Hjerta kommer att vara som en välkomnande innergård, med knastrande grus under fötterna, rustika långbord, planteringar och kulörta lyktor som lyser upp sommarkvällen. Kockarna jobbar både inne i restaurangköket och i röken på uteserveringen.
– Vi vill bli en ny mötesplats i Stockholm. Den som följer doften av rök till vår brygga kommer att kunna hänga här från lunch till sen kväll. Eller plocka upp en rykande picknick-korg och ta med sig ut i det gröna på Skeppsholmen, säger Malin Söderström.

Malin Söderström, krögare på Hjerta. Malin Söderström, krögare på Hjerta.

Restaurang Hjeras uteservering.  Foto: Annika Rådlund Restaurang Hjeras uteservering. Foto: Annika Rådlund

Rökt mat i fokus på Restaurang Hjerta. Foto: Annika Rådlund Rökt mat i fokus på Restaurang Hjerta. Foto: Annika Rådlund

 

Rökt mat ska locka gäster till Restaurang Hjerta på Skeppsholmen. Rökt mat ska locka gäster till Restaurang Hjerta på Skeppsholmen. Foto; Annika Rådlund


 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer