Restauranglabbet och Martin & Servera experimenterar
20 Maj 2019
Martin & Servera och Restauranglabbet har inlett ett samarbete i sin gemensamma ambition och strävan efter att utveckla hållbar restaurangdrift. Områden som samarbetet kommer att beröra är cirkulär ekonomi, matsvinn och foodtech.
Restauranglabbet är ett unikt innovationsprojekt som samlar näringsliv och akademi för att undersöka hur hållbart och cirkulärt ett komplett och komplext restaurangsystem kan bli. Projektet manifesteras genom en riktig krog, tillika testbädd, för våra egna och gränsöverskridande samarbeten med närliggande branscher.
Johan Gottberg, är en av initiativtagarna. Han uppskattar att Martin & Servera går in i samarbetet.
- När jag etablerade Food Waste-rörelsen i Sverige för ett par år sedan var det bara ett första steg. Med Restauranglabbet vill vi ta hållbarhetsfrågan hela vägen. Jag är glad att Martin & Servera är med på resan som första samarbetspartner, berättar Johan. Vi delar samma ambition, att uppgradera och säkra framtidens restaurangbransch!
Emilia Liljeström har rollen som chef för digitalisering och innovation på Martin & Servera Restauranghandel.
- Ju snabbare vi vågar testa nya idéer, desto snabbare kommer vi lära oss och utvecklas, berättar Emilia. Restauranglabbet handlar om precis just det, att testa framtidens hållbara lösningar, inte bara på pappret, utan i verklig restaurangdrift.
20 Maj 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"