Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Restaurangföreståndare/kock till Kost & Restaurang

 
PUBLICERAD: 14 september 2021 | SÖK JOBBET SENAST: 1 oktober 2021 | KOMMUN: Linköping | YRKE: Storhushållsföreståndare | ANTAL PLATSER: 1| Källa: Arbetsförmedlingen
Om Leanlink
Leanlink är förvaltningen i Linköpings kommun som arbetar med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Det gör vi tillsammans med våra medarbetare där vårt mål är att skapa bra dagar tillsammans med dem vi är till för samt till att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är med och skapar samt utvecklar en god kvalitet och professionalitet för våra omsorgstagare, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för de Linköpingsbor som behöver oss nu men också för dem som kommer att behöva oss i framtiden.

Se mer om Leanlink och vårt arbete i Leanlinks informationsfilm. Om arbetsplatsen
Kost & Restaurang är ett av Leanlinks affärsområden där vi arbetar med att tillaga och servera måltider till skolor, förskolor och äldreomsorg i Linköpings kommun. Totalt tillagar vi cirka 25 000 portioner dagligen. Vi strävar efter att laga så stor del som möjligt av vår mat från grunden, med råvaror av hög kvalitet. Idag är vi cirka 240 medarbetare som arbetar i något av våra 75 kök. Verksamheten är indelad i fyra restaurangområden, där varje område leds av en restaurangområdeschef. 

Vikingstad skola ligger mitt i samhället med närhet till både tågstation och busshållplats. Här finns grundskolan årskurs 4-6 år samt fritidsverksamhet. I köket på Vikingstad arbetar 3 personer. Dagligen lagas 400 portioner, cirka 200 portioner serveras i Vikingstads matsal, resten skickas till förskolor. Förutom lunch serveras även frukost och mellanmål.

Vi söker en inspirerande restaurangföreståndare/kock som vidareutvecklar vår måltidsverksamhet för barn. Vi erbjuder dig ett friskvårdsbidrag som du kan använda till hälsofrämjande fysisk aktivitet och vi har avgiftsfria arbetskläder.

Arbetsbeskrivning
Att arbeta som föreståndare/ kock innebär att du är arbetsledare och har drifts- och kvalitetsansvaret för verksamheten. I tjänsten ingår att tillaga och servera frukost, lunch, mellanmål samt specialkost i enlighet med gällande avtal. Du ansvarar för att beställa livsmedel och övriga produkter från våra upphandlade leverantörer. Du ansvarar för att rätt produkter används. Egenkontrollen ingår i rollen som föreståndare/ kock. Vidare arbetar du med alla förekommande arbetsuppgifter i köket såsom servering, städning samt disk.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har godkänd gymnasieutbildning inom hotell och restaurang, storhushåll eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har ett gediget intresse för mat och du har minst 2-års dokumenterad erfarenhet från restaurang eller storkök. Du har goda kunskaper i matlagning inklusive specialkost och det är meriterande om du tidigare har arbetat med skolmat. Erfarenhet av att leda är meriterande. Vi ser också att du har goda kunskaper om gällande regler och riktlinjer avseende livsmedelshygien och egenkontroll. Du behöver vara en god datoranvändare och det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av att arbeta i UNIT4, Matilda eller liknande system. 

För att lyckas i rollen som restaurangföreståndare/kock behöver du ha ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Det är viktigt att du är noggrann och medveten om kvalitetsstandard. Du är van vid att handla i enlighet med fattade beslut och gällande styrdokument för att nå verksamhetens mål. Du arbetar bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt. Vi har gästen i fokus och ett högt servicetänk är en självklarhet, vi vill att du har intresse, vilja och förmåga att leverera lösningar. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift för att säkerställa matens kvalitet, gästens hälsa och din egen säkerhet. 

Inget personligt brev i din ansökan
Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten
Tillträde: 2022-01-01

Anställningsform: Tillsvidaretjänst

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7733
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Ansök nu

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer