Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Restaurangerna i Mall of Scandinavia

 
I går öppnade Mall of Scandinavia i Solna, Nordens största och Sveriges pampigaste köpcentrum som utlovar en upplevelse utöver det vanliga.

Restaurangerna är förstås en stor del av upplevelsen för besökarna och det finns hela 22 stycken, de har samlats i ett område i gallerian som kallas för The dining plaza.

–  Det här är Stockholms största restaurangkluster, och det finns även en scen för dj:s och kockar här, förklarar arkitekten Gert Wingårdh.

– Att de ligger samlade så här på våning ett och två är bra, då kan besökarna gå runt och välja och dofta de olika köken innan de bestämmer sig för vad de vill äta.

– Vi har satsat på hög kvalité och ett varierat utbud. Det är allt från restauranger med bordsbeställning till snabbmat, berättar Mikael Ebe som är Senior Advicer på Mall of Scandinavia.

Om man räknar alla koncept inom café, restaurang och sötsaker så blir antalet 47:
De här finns nu på plats:

Amazing Wok
Balders Bröd och Vin
Bar Burger Café
Budda Kahn Teppanyaki (öppnar inom kort)
Caliente
Cauppuccino
Choco Mania
Coff
Dunkin Donuts
Egon
Espresso House
Food Village
Fresh & Fancy
Green & Yellow
Honeycomb Frozen Yoghurt shop
Icha icha
II Bicchiere
Indian Garden
Jam Jam
Joe & the Juice
Kendi
Klang Market
La Pasta Veloce
Le Croissant
Lindt
Mangiardino
Max
Naked Juicebar
Neko
Nespresso
Nitrolab
O´Learys
Panini Internazionale
Printz
Raw Sallad
Restaurang Drama
Sibylla
Simit Sarayi
Sook
Starbucks Coffee
Swedish Diner by Basilica
Tea Story
The Original Swedish Frozen Yoghurt factory
Vapiano
Vigårda
Zácolo

Indian Garden i Mall of Scandinavia Foto: Annika Rådlund Indian Garden i Mall of Scandinavia Foto: Annika Rådlund

Klang Market Foto: Annika Rådlund Mangiardino, som ingår i PDF Brasserie Group, har öppnat i Mall of Scandinavia..  Foto: Annika Rådlund

Bar Burger café som har funnits i drygt ett år i Kungsträdgården har nu öppnat i Mall of Scandinavia. Foto: Annika Rådlund PDF Brasserie Groups Bar Burger café som har funnits i drygt ett år i Kungsträdgården har nu öppnat i Mall of Scandinavia. Foto: Annika Rådlund

Klang Market kommer att satsa på att byta skepnad under dygnet och vara en frukostrestaurang på morgnarna, lunch på dagen och en kvällsrestaurang på kvälllen. Foto: Annika Rådlund Klang Market kommer att satsa på att byta skepnad under dygnet och vara en frukostrestaurang på morgnarna, lunch på dagen och en kvällsrestaurang på kvälllen. Foto: Annika Rådlund

Dunkin Donuts finns sedan tidigare på fem olika platser i Stockholm, och nu även i Mall of Scandinavia. Foto: Annika Rådlund Dunkin Donuts finns sedan tidigare på fem olika platser i Stockholm, och nu även i Mall of Scandinavia. Foto: Annika Rådlund

Intresset för Mall of Scandinavia har varit stort. Under invigningsdagen och kvällen igår tros 20 000 personer ha besökt köpcentrumet som ligger precis intill Friends arena i Solna.

Text och foto: Annika Rådlund

 

Taggar

Artikel Artiklar