Restaurang NorrTull får utmärkelse
25 Maj 2018

Stiftelsen Activa vägleder och stöttar människor med funktionsnedsättning att få arbete. Restaurang NorrTull, som drivs av Fazer Food Services, har arbetat med Activa genom åren och tagit emot personer som har praktiserat några veckor eller arbetstränat längre perioder för att komma ut i arbetslivet. I år tilldelas de utmärkelsen Actívadraken.
Restaurangchef Cecilia Billingmark välkomnade i höstas en döv kvinna, Fereshteh Abdiamiri, som restaurangbiträde/allt i allo och gav henne chansen att visa vad hon kan.
- Fereshteh är från Iran och behövde arbetsträna för att lära sig svenska och komma ut i arbetslivet. Hon är en kanontjej som bidrar på ett fantastiskt sätt till vår verksamhet och hon har nu fått anställning hos oss. För oss känns det helt naturligt att kunna hjälpa till att få ut människor i arbetslivet, samtidigt som vi också har fått en bra medarbetare i teamet. Att vi får Actívadraken för det är vi glada och stolta över, säger Cecilia.
Styrelsens motivering till priset lyder:
Utdelningen av Actívadraken sker i Örebro idag, fredagen den 25 maj. Stiftelsen Activa nominerades vid en världskonferens 2017 till en av de tre bästa organisationerna i Europa på att ge personer med funktionsnedsättning jobb och utbildning. Stiftelsen delar årligen ut priset Actívadraken för utomordentliga insatser.
Fazer koncernen
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, vegetabiliska måltider och mjölkfria produkter samt måltids- och cafétjänster. Vi har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till 15 000.
25 Maj 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen
-
Stockholmshotell inreder en Elvis-svit
"Vi vill vi skapa en extra häftig upplevelse av här"
-
Drinkrecept: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022
Sju olika recept från finalisterna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic
-
Över 40 restauranger på årets Lollapalooza
"I VIP-området flyttar några av Stockholms kändaste krogar in"
-
Totalrenovering av Scandichotellet i hamnen
Bygger skybar och relaxavdelning på våning 17 med utsikt över vattnet, ett nytt gym samt en ny restaurang.
-
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
"Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck"