Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Renovering lyfter Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg

 
Renovering lyfter Radisson Blu Scandinavia Hotel i GöteborgRadisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg  Nu storsatsar Scandinavia på att bli det ledande hotellet i centrala Göteborg. En omfattande renovering av de 351 rummen, varav 38 sviter, har inletts och därefter står lobby, restaurang och bar på tur.

–Vi har nu ett stort ansvar att förfina och uppdatera hotellet. Vi vill skapa en mötesplats för såväl göteborgare som våra internationella gäster där man känner värme och omtanke. Ett hotell att komma tillbaka till, säger Jessica Rivle hotelldirektör på Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Hotellets verksamhet rullar på som vanligt då renoveringsarbetet, bokstavligt talat, sker bakom stängda dörrar. Ombyggnationen sker etappvis och i januari 2018 väntas alla rum ha genomgått sin förvandling.

Byggentrepenör är Multi Montage som är specialiserade på inredning och renovering av hotell och publika miljöer.
Arkitektbyrån Design har ansvarat för projektering av rummen.

Scandinavias stora konferensavdelning fick ett rejält ansiktslyft redan i somras. Projektering för lobby, bankett, restaurang och bar pågår.
–Vi har unika publika ytor och det är här som förvandlingen kommer att märkas som mest. Många göteborgare har en relation till hotellet från förr och det skall bli spännande att få visa upp oss i ny skrud, fortsätter Jessica Rivle. Denna sista etapp planeras vara färdigställd inom ett par år.

Hotellet är trettio +

Hotellet öppnade 1986 och var en stor och påkostad satsning av internationell klass. 
-Arkitekturen i Scandinavia är pompös med gedigna material som marmor, koppar och masurbjörk. En fantastisk skatt. Vi vill bygga vidare på temat med epoker och att tre rumskoncept skall andas varsin tydlig tidsperiod, säger Nina Lindholm VD för We are Visuals som fick uppdraget att ta fram rumskoncepten.  

Av: Annika Rådlund