Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Rekord på Fastfood & Café och Restaurangexpo i Göteborg

 
Fastfood & Café och Restaurangexpo slog både besökar-och utställarrekord under mässorna i Göteborg. Med hela 5389 fackbesökare och över 200 utställare var mässorna större än någonsin i Göteborg. 

Seminarie-och aktivitetsscenerna var fyllda med åhörare när bl.a. Ulf Wagner, Lennart Wallander, Håkan Thörnström och Årets Kock - Thomas Sjögren, föreläste för branschen om de senaste trenderna. Många inköp och affärer gjordes direkt på mässgolvet.

En möteplats som ligger i framkant för branschen.
På mässan fick besökarna inspiration, kunskap och mängder med nya smakupplevelser. Särskilt populärt var seminariet med VD Lennart Wallander från Food & Friends, som släppte 2016 trendrapport  om mat- & dryckesbranchen.  Budskapet var tydligt att det blir allt mer trendigt att experimentera med smak och kryddor. En annan tydlig trend är att ”Streetfood tar över”.

- Möteplatsen har verkligen utvecklats under åren och att få se branschen utvecklas på mässgolvet är väldigt spännande. Besökarna träffade nya leverantörer och fick se marknadens senaste produkter medan våra utställare träffade nya kunder.  Vi är stolta att kunna föra samman branschen på den bästa mötesplatsen för industrin, säger Sophia Johansson, projektchef för mässan.

Finalen i Pizza-SM avgjordes på mässan
Under torsdag eftermiddag avgjordes SM i pizzabakning. Intresset från besökarna var enormt stort och finalisterna kom från hela Sverige för att göra upp om titeln. Vinnaren blev Simone Roosqvist från Vezzo i Umeå som vann med sin egenkomponerade pizza Bianca.

Utställarna valde att skänka överbliven mat
Vi är stolta över vårt samarbete med Göteborgs Stadsmission och efter mässans stängning valde många utställare att skänka sin överblivna mat till behövande i regionen.

Nästa gång arrangeras mässan i Malmö
Mässorna arrangeras nästa gång på Malmö Mässan 3-4 februari 2016. Redan nu är över 130 utställare bokade och arrangemanget kommer att fylla hela hallen.

easy fairs håkan thörnström svensk gastronomi mot framtiden Håkan Thörnström var en av föreläsarna på Easy Fairs Fastfood & café och Restaurangexpo.

Om Easyfairs
Easyfairs är arrangör av  fackmässor. Mässorna pågår i två dagar och riktar sig enbart till inköpare och beslutsfattare. Easyfairs har sitt huvudkontor i Bryssel och genomför årligen 100 mässor i 16 olika länder. www.easyfairs.com

Taggar

Artikel Artiklar

 
 
  

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer