Recept till World Vegan Day 1:a november
28 Okt 2017
En älskad favorit i vegansk tappning – med creamed corn som pricken över i.
4 portioner
1 pkt Quorn Vegan Nuggets (280 g)
20 g tacokrydda
Olja till stekning
Creamed Corn:
1 burk majs (cirka 150 g)
2 msk vegansk cream cheese
Salt
Svartpeppar
Till servering:
Mjuka tortillabröd
Salsa
Babyspenat
Tomat
Groddar
Färsk koriander
Salladslök
Lime
Picklad rödlök
1. Hetta upp olja och tacokrydda i panna och stek nuggets enligt anvisning på förpackningen.
2. Creamed Corn: Mixa majs och cream cheese slätt. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera nuggets i tortillabröd med tillbehör och creamed corn.
Vegan nugget bowl
Fräsch vegansk bowl som går snabbt att laga.
4 portioner
1 paket Quorn Vegan Nuggets (280 g)
600 g blandade rotfrukter (ex potatis, palsternacka, morot)
200 g edamamebönor
100 g färsk spenat
Olja
Salt
Peppar
Sweet & sour dip:
2 ½ tsk Maizena
4 msk ris- eller vitvinsvinäger
4 msk socker
4 msk ketchup
1 tsk salt
2 dl vatten
1 msk olja
1. Skär rotfrukterna i strimlor och kör dem i ugn med lite olja på 250 grader cirka 20 minuter. Passa så de inte bränns. Salta och peppra.
2. Tillaga nuggets enligt anvisning på förpackningen.
3. Dipsås: Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Lös maizenan i lite vatten och häll den i såsen. Koka ytterligare någon minut. Låt svalna.
4. Varva nuggets, rotfruktsfrites, edamamebönor och spenat i en skål. Häll på såsen och servera!
Fräsch vegansk bowl som går snabbt att laga.
4 portioner
1 paket Quorn Vegan Nuggets (280 g)
600 g blandade rotfrukter (ex potatis, palsternacka, morot)
200 g edamamebönor
100 g färsk spenat
Olja
Salt
Peppar
Sweet & sour dip:
2 ½ tsk Maizena
4 msk ris- eller vitvinsvinäger
4 msk socker
4 msk ketchup
1 tsk salt
2 dl vatten
1 msk olja
1. Skär rotfrukterna i strimlor och kör dem i ugn med lite olja på 250 grader cirka 20 minuter. Passa så de inte bränns. Salta och peppra.
2. Tillaga nuggets enligt anvisning på förpackningen.
3. Dipsås: Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Lös maizenan i lite vatten och häll den i såsen. Koka ytterligare någon minut. Låt svalna.
4. Varva nuggets, rotfruktsfrites, edamamebönor och spenat i en skål. Häll på såsen och servera!
Av: Annika Rådlund Källa: Quorn
28 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"