Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept till World Vegan Day 1:a november

 
  • Vegan nugget bowl

    Vegan nugget bowl

  • Vegansk Tex Mex Fest

    Vegansk Tex Mex Fest

Föregående
Nästa
 
Vegansk Tex Mex Fest

En älskad favorit i vegansk tappning – med creamed corn som pricken över i.
4 portioner

1 pkt Quorn Vegan Nuggets (280 g)
20 g tacokrydda
Olja till stekning

 Creamed Corn:
1 burk majs (cirka 150 g)
2 msk vegansk cream cheese
Salt
Svartpeppar

Till servering:
Mjuka tortillabröd
Salsa
Babyspenat
Tomat
Groddar
Färsk koriander
Salladslök
Lime
Picklad rödlök

1. Hetta upp olja och tacokrydda i panna och stek nuggets enligt anvisning på förpackningen.
2. Creamed Corn: Mixa majs och cream cheese slätt. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera nuggets i tortillabröd med tillbehör och creamed corn.




Vegan nugget bowl
Fräsch vegansk bowl som går snabbt att laga.
4 portioner

 1 paket Quorn Vegan Nuggets (280 g)
600 g blandade rotfrukter (ex potatis, palsternacka, morot)
200 g edamamebönor
100 g färsk spenat
Olja
Salt
Peppar

Sweet & sour dip:

2 ½ tsk Maizena
4 msk ris- eller vitvinsvinäger
4 msk socker
4 msk ketchup
1 tsk salt
2 dl vatten
1 msk olja

1. Skär rotfrukterna i strimlor och kör dem i ugn med lite olja på 250 grader cirka 20 minuter. Passa så de inte bränns. Salta och peppra.
2. Tillaga nuggets enligt anvisning på förpackningen.
3. Dipsås: Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Lös maizenan i lite vatten och häll den i såsen. Koka ytterligare någon minut. Låt svalna.
4. Varva nuggets, rotfruktsfrites, edamamebönor och spenat i en skål. Häll på såsen och servera!



Av: Annika Rådlund  Källa: Quorn


 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer