Recept till World Vegan Day 1:a november
28 Okt 2017
En älskad favorit i vegansk tappning – med creamed corn som pricken över i.
4 portioner
1 pkt Quorn Vegan Nuggets (280 g)
20 g tacokrydda
Olja till stekning
Creamed Corn:
1 burk majs (cirka 150 g)
2 msk vegansk cream cheese
Salt
Svartpeppar
Till servering:
Mjuka tortillabröd
Salsa
Babyspenat
Tomat
Groddar
Färsk koriander
Salladslök
Lime
Picklad rödlök
1. Hetta upp olja och tacokrydda i panna och stek nuggets enligt anvisning på förpackningen.
2. Creamed Corn: Mixa majs och cream cheese slätt. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera nuggets i tortillabröd med tillbehör och creamed corn.
Vegan nugget bowl
Fräsch vegansk bowl som går snabbt att laga.
4 portioner
1 paket Quorn Vegan Nuggets (280 g)
600 g blandade rotfrukter (ex potatis, palsternacka, morot)
200 g edamamebönor
100 g färsk spenat
Olja
Salt
Peppar
Sweet & sour dip:
2 ½ tsk Maizena
4 msk ris- eller vitvinsvinäger
4 msk socker
4 msk ketchup
1 tsk salt
2 dl vatten
1 msk olja
1. Skär rotfrukterna i strimlor och kör dem i ugn med lite olja på 250 grader cirka 20 minuter. Passa så de inte bränns. Salta och peppra.
2. Tillaga nuggets enligt anvisning på förpackningen.
3. Dipsås: Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Lös maizenan i lite vatten och häll den i såsen. Koka ytterligare någon minut. Låt svalna.
4. Varva nuggets, rotfruktsfrites, edamamebönor och spenat i en skål. Häll på såsen och servera!
Fräsch vegansk bowl som går snabbt att laga.
4 portioner
1 paket Quorn Vegan Nuggets (280 g)
600 g blandade rotfrukter (ex potatis, palsternacka, morot)
200 g edamamebönor
100 g färsk spenat
Olja
Salt
Peppar
Sweet & sour dip:
2 ½ tsk Maizena
4 msk ris- eller vitvinsvinäger
4 msk socker
4 msk ketchup
1 tsk salt
2 dl vatten
1 msk olja
1. Skär rotfrukterna i strimlor och kör dem i ugn med lite olja på 250 grader cirka 20 minuter. Passa så de inte bränns. Salta och peppra.
2. Tillaga nuggets enligt anvisning på förpackningen.
3. Dipsås: Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Lös maizenan i lite vatten och häll den i såsen. Koka ytterligare någon minut. Låt svalna.
4. Varva nuggets, rotfruktsfrites, edamamebönor och spenat i en skål. Häll på såsen och servera!
Av: Annika Rådlund Källa: Quorn
28 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellen har tappat 12 miljarder på logiintäkter
Ny rapport från Stockholms Handelskammare
-
Trendspaning: Vintrenderna under 2021
"Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden"
-
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar
Låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll
-
Hotellen satsar på hybridmöten
"Vi ser en ökad efterfrågan av flexibilitet när man bokar möten och konferenser"
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”
-
McDonald’s Sverige lanserar burgare av 100% växtkött
"Det här är ett spännande test av en riktigt god burgare"