Recept till Alla hjärtans dag
11 Feb 2022

Kryddig ryggbiff med majskolv, cajunmajo och vitlöksrostad potatis
2 personer – tillagningstid: 30 minuter
Det här behöver du:
300 gr Angus ryggbiff
500 gr potatis
1 majskolv
50 gr skuren grönkål
50 gr majonnäs
1 påse gräslök
20 gr finriven ost
2 st vitlöksklyftor
2 gr Ay Cajun-bakkrydda
4 gr Panamatkrydda
Gör så här
1. Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
2. Finhacka gräslök. Skär majskolv på mitten. Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
3. Ringla lite olivolja* över majskolvarna och krydda med en nypa salt* och peppar*. Placera majs till plåten när det återstår 20 min av potatisens tillagningstid.
4. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme, när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Krydda köttet med Panamat, en nypa salt* och peppar*. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan på en tallrik, täck med folie och låt vila i 5 min.
VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.
5. Tillsätt grönkål till plåten när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Rosta i ugnen resterande tid, eller tills kålen är krispig. När majsen är färdig, bre på lite cajunmajo och strö över riven hårdost och gräslök.
6. Skär köttet i tjocka skivor. Lägg upp cajunmajs, vitlöksgrönsaker och ryggbiff på tallrikar. Servera med resterande cajunmajo vid sidan av.
11 Feb 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen
-
Stockholmshotell inreder en Elvis-svit
"Vi vill vi skapa en extra häftig upplevelse av här"
-
Drinkrecept: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022
Sju olika recept från finalisterna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic
-
Över 40 restauranger på årets Lollapalooza
"I VIP-området flyttar några av Stockholms kändaste krogar in"
-
Totalrenovering av Scandichotellet i hamnen
Bygger skybar och relaxavdelning på våning 17 med utsikt över vattnet, ett nytt gym samt en ny restaurang.
-
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
"Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck"