Recept: signaturdrinken Svartvinbär skapad av Högbo Brukshotell & Spa
14 Sep 2024
Barteamet på plats har skapat nya drinkar varav signaturdrinken Svartvinbär är baserad på Stjärnklar gin från BrandStar Alliance, hallonlikör från Spriteriet, svartvinbärsmust från Färna Odlingar, svartvinbärssyra, honungsockerlag gjord på Högbos honung, toppad med blåbärsgrädde och garnerad med timjankvist och svartpeppar.
– Vi vill skapa ett dryckesutbud som harmonierar med våra värden; hantverk, närproducerat, hållbart och gott. Att tvingas botanisera bland våra svenska dryckesproducenter och smaksätta med ingredienser som inte är barmässigt klassiska är mycket roligare än att bygga upp en bar som alla andra. Att byta ut lime och citron mot smaksättare från vår natur runt knuten ger både oss som bar och restaurang en utmaning och våra gäster förhoppnningsvis en förhöjd känsla av att dricka något gott som är unikt, säger Stefan Johansson, Food & Beverage Manager Högbo Brukshotell & Spa
Recept på signaturdrinken Svartvinbär
Ingredienser:
3 cl Stjärnklar gin
2 cl Hallonlikör
3 cl Svartvinbärsmust
2 cl Svartvinbärsyra
4 cl Honungsockerlag
Timjankvist
Blåbärsgrädde:
15 cl Grädde
12 cl Järvsö blåbär (blåbärsmust)
2 cl Honungsockerlag
3 cl Pinot noir
Gör så här:
1. Måtta upp och häll ner stjärnklar gin, hallonlikör, svartvinbärsmust och honungsockerlag i en shaker.
2. Lägg även i några timjankvistar.
3. Tillsätt is och skaka till drinken är kall.
4. Ta fram ett cocktailglas och dubbelsila drinken och häll upp i glaset.
5. Vispa samman ingredienserna till blåbärsgrädden.
6. Toppa med blåbärsgrädde med hjälp av en sked så den lägger sig på toppen av drinken.
7. Garnera med svartpeppar på toppen och en timjankvist.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Högbo Brukhotell & Spa
14 Sep 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt
-
Strawberry utökar i Skåne
Fastigheten renoveras nu till sin forna glans