Recept: signaturdrinken Svartvinbär skapad av Högbo Brukshotell & Spa
14 Sep 2024
Barteamet på plats har skapat nya drinkar varav signaturdrinken Svartvinbär är baserad på Stjärnklar gin från BrandStar Alliance, hallonlikör från Spriteriet, svartvinbärsmust från Färna Odlingar, svartvinbärssyra, honungsockerlag gjord på Högbos honung, toppad med blåbärsgrädde och garnerad med timjankvist och svartpeppar.
– Vi vill skapa ett dryckesutbud som harmonierar med våra värden; hantverk, närproducerat, hållbart och gott. Att tvingas botanisera bland våra svenska dryckesproducenter och smaksätta med ingredienser som inte är barmässigt klassiska är mycket roligare än att bygga upp en bar som alla andra. Att byta ut lime och citron mot smaksättare från vår natur runt knuten ger både oss som bar och restaurang en utmaning och våra gäster förhoppnningsvis en förhöjd känsla av att dricka något gott som är unikt, säger Stefan Johansson, Food & Beverage Manager Högbo Brukshotell & Spa
Recept på signaturdrinken Svartvinbär
Ingredienser:
3 cl Stjärnklar gin
2 cl Hallonlikör
3 cl Svartvinbärsmust
2 cl Svartvinbärsyra
4 cl Honungsockerlag
Timjankvist
Blåbärsgrädde:
15 cl Grädde
12 cl Järvsö blåbär (blåbärsmust)
2 cl Honungsockerlag
3 cl Pinot noir
Gör så här:
1. Måtta upp och häll ner stjärnklar gin, hallonlikör, svartvinbärsmust och honungsockerlag i en shaker.
2. Lägg även i några timjankvistar.
3. Tillsätt is och skaka till drinken är kall.
4. Ta fram ett cocktailglas och dubbelsila drinken och häll upp i glaset.
5. Vispa samman ingredienserna till blåbärsgrädden.
6. Toppa med blåbärsgrädde med hjälp av en sked så den lägger sig på toppen av drinken.
7. Garnera med svartpeppar på toppen och en timjankvist.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Högbo Brukhotell & Spa
14 Sep 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kanelbullens historia
...och tips på hur man kan använda överblivna kanelbullar.
-
Nytt servicekoncept till Kista Science Tower
Nya restaurangen och konferensanläggningen beräknas öppna i maj 2025.
-
Lagerhaus lanserar ny satsning för företagskunder
Lagerhaus kommer att kunna erbjuda faktura direkt i butik samt beställningar online genom en ny e-handel för företag.
-
Ny guide för kaffe med mjölk
"Det finns regionala skillnader i hur vi svenskar dricker vårt kaffe med mjölk"
-
Ny miljömärkning Hållbar interiör
Hållbar interiör bygger på ett antal kriterier som rör allt från organisatoriska policyfrågor till inventarier.
-
Topplista: 20 största framtidsprojekten i Göteborg
Planerade byggprojekt för mångmiljardbelopp.
-
Ellen Lindegren vann sommeliertävlingen Lily Bollinger Award
"Det känns helt fantastiskt att nu få ett kvitto på att det jobb jag lagt ned lönat sig"