Recept på söt spökpaj!
21 Okt 2016
150 g Valio Eila® laktosfritt smör
300 g Digestivekex
2 tsk lakritspulver
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret. Krossa Digestivekexen genom att lägga dem i enplastpåse och rulla en kavel över kexen tills de har blivit till ett fint mjöl. Blanda Digestivekexen med det smälta smöret och lakritspulvret.
Tryck ut degen i en pajformoch förgrädda i 10 minuter.
Citronfyllning:
citron
3 äggulor (spara vitorna till marängen)
1 msk strösocker
1 msk citronsaft
½ tsk lakritspulver
Vispa ihop alla ingredienser och häll i pajskalet.
Grädda i ca 15 minuter på 175 grader.
Låt svalna. Kyl i minst 6 timmar.
Schweizisk maräng
3 äggvitor
1 ¾ dl strösocker
Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunkenöver en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant till sockret har smält. Tabunken från värmen och vispa till en fast maräng. Spritsa spökmaränger på pajen ochbränn av med en gasbrännare.
Chokladögon
50 g mörk choklad
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Använd en grillpinne eller liknande ochdoppa den i chokladen och dutta sedan ögon på marängspökena.
21 Okt 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"