Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept på Nyponscones, bars och smoothie

 
  • Scones med superbäret nypon

    Scones med superbäret nypon

  • Nyponbars och nyponsmoothie

    Nyponbars och nyponsmoothie

Föregående
Nästa
 
Visste du att ett enda nypon kan ge nästan hela dagsbehovet av C-vitamin?* Perfekt att boosta immunförsvaret med när hösten närmar sig.  Här tipsar vi om tre goda recept från Sagolika. Hur låter frasiga och varma nyponscones, chokladtoppade nyponbars eller en nyponsmoothie som är lika god som vacker att se på?  


Nyponscones
Nybakade scones! Finns det något godare? Servera dem varma med smör och ost och ett glas nyponsoppa.


Ingredienser (2 runda kakor)

·       4 dl vetemjöl

·       1 dl grahamsmjöl

·       2 tsk bakpulver

·       1 tsk salt

·       50 g smör

·       2 ½ dl Sagolika nyponsoppa

·       ½ dl torkade nyponskal i bitar (kan uteslutas)

·       2 msk mjölk till pensling

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i små bitar och finfördela i mjölblandningen. Tillsätt nyponsoppa och nyponskal. Rör snabbt ihop till en kladdig deg. Dela degen i två delar och platta ut till två kakor på en plåt med bakplåtspapper, cirka 16 cm i diameter. Pensla med mjölk. Baka i mitten av ugnen i 13-15 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna lite innan servering.

 

Nyponbars
Nötter, nypon och kanel sätter tonerna i dessa bars. Goda och fyllda med nyttigheter som ger extra energi.
 
Ingredienser (ca 20 stycken)

·       7 dl müsli

·       1 dl hasselnötter

·       1 dl sesamfrön

·       1 dl torkade nyponskal

·       1 krm salt

·       2 tsk mald kanel

·       2 dl Sagolika nyponsoppa

·       2 äggvitor

·       2 msk honung

·       topping: 50 g mörk choklad

 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Mixa de torra ingredienserna. Tillsätt nyponsoppa, äggvitor och honung. Mixa snabbt ihop till en kladdig deg och tryck ut till en cirka 30x25 cm stor platta på en plåt med bakplåtspapper. Markera bitar med en kniv. Grädda 20-25 minuter mitt i ugnen, tills den har fått fin färg. Låt kallna. Skär ut bitarna. Smält chokladen och ringla över. Låt stelna.                        


Nyponsmoothie
Svenska nypon och exotisk mango är en riktigt härlig kombo.


Ingredienser (2 personer)

·       5 dl Sagolika nyponsoppa

·       1 dl fryst mango i bitar

·       1 dl havregryn


Garnering

·       havregryn

·       färsk mango

 

Gör så här: Mixa ingredienserna väl. Häll upp i glas och strö över lite havregryn och färsk/tinad mango.


Av: Annika Rådlund Källa: Sagolika 




*https://kurera.se/darfor-ska-du-ata-nypon/


Taggar

Baka Drycker Recept

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer