Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept på juliga drinkar

 
  • Gingerbread Colada

    Gingerbread Colada

  • Choklade old fashioned

    Choklade old fashioned

  • Air mail och Christmas mojito

    Air mail och Christmas mojito

Föregående
Nästa
 
 Lagom till årets julfester har Bacardi har tagit fram fyra recept på juliga drinkar som är enkla att blanda: Christmas Mojito, Gingerbread Colada,  Chocolate Old Fashioned och Air Mail.
.
 

Christmas Mojito 


Ingredienser:  

4 cl BACARDÍ Carta Blanca eller annan ljus rom  

3 cl limejuice

2 cl kardemummasockerlag

Ett knippe mynta

Ginger beer  

Florsocker

Gör såhär:   

Kardemummasockerlag gör du genom att värma 500g socker i 5 dl vatten tills sockret löst sig. Krossa sedan ½ dl kardemummakapslar, lägg i, låt dra i cirka två timmar och sila sedan av kardemumman. Häll alla ingredienser i ett highballglas och toppa med ginger beer och krossad is. Garnera med florsocker.

 

Gingerbread Colada


Ingredienser:  

4 cl BACARDÍ Añejo Cuatro eller annan mörk rom

1 cl citronjuice

1,5 cl pepparkakssockerlag

1,5 cl Amaretto

2 cl söt kokoskräm

5 cl ananasjuice

Ananas

Körsbär

Gör såhär:   

Pepparkakssockerlag gör du genom att värma upp 10g pepparkakskryddor i 5 dl vatten, tillsätt sedan 500g socker tills det löst upp sig och blivit varmt. Låt kryddorna dra 30-45 minuter och sila sedan av. Lägg alla ingredienser i en shaker, skaka och sila av i ett highballglas fyllt med kub-is. Garnera med tunt skuren ananas och körsbär.

 

Chocolate Old Fashioned
 

Ingredienser:

4 cl BACARDÍ Reserva Ocho eller annan mörk rom

0,5 dl sockerlag

2 stänk chokladbitter

Apelsin

Körsbär

Gör såhär:

Rör ingredienserna med kub-is i ett rörglas tills drinken är kall. Sila sedan över drinken i ett whiskyglas med kub-is. Garnera med apelsinzest och körsbär.

 

Air Mail

Ingredienser:

3,5 cl BACARDÍ Añejo Cuatro eller annan mörk rom

5 cl Martini prosecco eller annat mousserande vin

1,5 cl honungssockerlag 

1,5 cl limejuice

Gör såhär:

Honungssockerlag gör du genom att värma två delar honung i en del varmt vatten. Skaka alla ingredienser förutom vinet i en shaker med kub-is. Sila sedan upp drinken i ett champagneglas och toppa med mousserande vin.




Av: Annika Rådlund Källa: Bacardi
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer