Recept på flankstek med fermenterade rädisor och het koreansk sås
12 Jun 2020
Det är en smakrik och långfibrigt köttdetalj alltid skäras mot muskelfibrerna för att den inte ska bli seg. Här är ett recept med koreansk sås som kan passa till sommarens grillmiddagar, och ett italienskt vin till.
Ingredienser:
600 g flankstek
Salt och peppar
Fermenterade rädisor
2 knippor rädisor, skurna i fjärdedelar
2 små rödbetor, skurna i fjärdedelar
10 g ingefära, finriven
1 vitlöksklyfta, finriven
3 msk flingsalt
2 1/2 dl vatten
Koreansk sås
35 g gochujang (koreansk chilipasta, även annan chilipasta kan användas)
10 g ingefära, finriven
2 msk soja
2 msk risvinäger
2 tsk honung
2 tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt och peppar
Så gör du:
1. Blanda alla ingredienser till de fermenterade rädisorna. Låt stå i rumstemperatur tills det börjar bubbla (över natten), förvara sedan i kylskåp tills det ska användas.
2. Salta och peppra köttet och grilla på medelvärme till önskad grad av genomstekning. Vänd då och då. Lyft av från grillen och låt vila en stund.
3. Blanda alla ingredienser till såsen.
4. Skiva köttet och servera i stora krispiga salladsblad.
Dryckestips till:
Castelforte Corvina Veronese 2017 som är ett mjukt och smakrikt rött vin med doft av svarta vinbär, viol och lite dovare aromer som mörk choklad, ekfat och söta kryddor. Smaken är fruktig med mogna körsbär och syltiga jordgubbar, balanserade tanniner och en liten vanilj ovanpå inslag av örter, kanel, rostad ek och tobaksblad.
Källa och foto: Nigab
12 Jun 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kändisarna vi helst firar midsommar med
En kock är med bland Topp 5:
-
Smådalarö Gård Hotell & Spa fick två utmärkelser i LIV Hospitality Design Awards
"Det är fantastiskt att Smådalarö Gård, som enda skandinaviska hotell, får motta ett sådant ansett internationellt designpris"
-
Recept på avec: Rabarbershot med vanilj
Somrig avec med vanilj och rabarber
-
Midsommarrecept av Sveriges Mästerkock Adam Thulin
Södersill, Midsommarlax och Smörrebröd med auberginesill
-
Här ska svenskarna fira midsommar i år
Årets midsommardestinationer:
-
De ritar Michelinkrögarens krog
Krögaren Daniel Berlin tar hjälp av FOJAB.
-
Nordic Choice Hotels byter namn till Strawberry
"Vi ska vara bäst i klassen på hotellupplevelsen"