Recept på flankstek med fermenterade rädisor och het koreansk sås
12 Jun 2020
Det är en smakrik och långfibrigt köttdetalj alltid skäras mot muskelfibrerna för att den inte ska bli seg. Här är ett recept med koreansk sås som kan passa till sommarens grillmiddagar, och ett italienskt vin till.
Ingredienser:
600 g flankstek
Salt och peppar
Fermenterade rädisor
2 knippor rädisor, skurna i fjärdedelar
2 små rödbetor, skurna i fjärdedelar
10 g ingefära, finriven
1 vitlöksklyfta, finriven
3 msk flingsalt
2 1/2 dl vatten
Koreansk sås
35 g gochujang (koreansk chilipasta, även annan chilipasta kan användas)
10 g ingefära, finriven
2 msk soja
2 msk risvinäger
2 tsk honung
2 tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt och peppar
Så gör du:
1. Blanda alla ingredienser till de fermenterade rädisorna. Låt stå i rumstemperatur tills det börjar bubbla (över natten), förvara sedan i kylskåp tills det ska användas.
2. Salta och peppra köttet och grilla på medelvärme till önskad grad av genomstekning. Vänd då och då. Lyft av från grillen och låt vila en stund.
3. Blanda alla ingredienser till såsen.
4. Skiva köttet och servera i stora krispiga salladsblad.
Dryckestips till:
Castelforte Corvina Veronese 2017 som är ett mjukt och smakrikt rött vin med doft av svarta vinbär, viol och lite dovare aromer som mörk choklad, ekfat och söta kryddor. Smaken är fruktig med mogna körsbär och syltiga jordgubbar, balanserade tanniner och en liten vanilj ovanpå inslag av örter, kanel, rostad ek och tobaksblad.
Källa och foto: Nigab
12 Jun 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Alkoholserveringsförbudet förlängs ytterligare
"Vi är fortfarande i ett allvarligt läge"
-
Hotellen har tappat 12 miljarder på logiintäkter
Ny rapport från Stockholms Handelskammare
-
Trendspaning: Vintrenderna under 2021
"Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden"
-
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar
Låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll
-
Hotellen satsar på hybridmöten
"Vi ser en ökad efterfrågan av flexibilitet när man bokar möten och konferenser"
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”