Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept på Amerikansk pumpapaj

 
Recept på Amerikansk pumpapajAmerikansk pumpkin pie Paj med pumpa serveras enligt amerikansk tradition runt thanksgiving men har blivit mer och mer populär även till Halloween. God paj som till smaken påminner om pepparkaka. Här delar Arla och Säsongens bästa med sig av ett recept på en saftig paj med smak av julen.

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Börja med pajdegen:
Hacka ihop 3 dl vetemjöl, 2 dl strösocker och 125 gram smör till en grynig massa. Tillsätt 1 äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt pajen vila i kyl ca 30 min.

Koka under tiden:

4 dl grovhackad pumpa till exempel butternut eller muscatpumpa i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt 2 ägg, ett i taget. Blanda ner 2 dl strösocker, 1 tsk malen kanel, 1 tsk malen ingefära, 1 krm salt, 2 msk vetemjöl och 2 dl vispgrädde och häll allt i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna! 

Topping: Smält 2 msk socker gyllene i en stekpanna. Sänk värmen och tillsätt ½ msk smör, 1 krm salt och ½ dl pumpakärnor. Rör om och fräs tills pumpakärnorna är gyllene. Häll upp på bakplåtspapper och separera dem med två gafflar. Låt svalna. 

Toppa pajen med vispad grädde och de kanderade pumpakärnorna.




Av: Annika Rådlund Foto: Arla

Tips på pumpor som passar bra till matlagning hittar du här:

Taggar

Halloween Recept