Recept: One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
13 Dec 2024
One Pot Risoni Pomodoro med varm fetaost & bönor
4 portioner
380 g Valio Middagsmagi Grytbas Pomodoro Italian
2 dl risoni
230 g stora vita bönor (avrunna)
200 g babyplommontomater
150 g fetaost, smulad
Tillbehör:
200 g svarta oliver
En påse bladspenat
Picklad rödlök
Olivolja
Citronzest
Gör så här
1. Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Häll av vattnet och blanda risonin med Valio Middagsmagi Grytbas Pomodoro Italian. Värm på låg värme.
3. Skölj av bönorna och häll dem tillsammans med risoni och grytbasen i ugnsfast form. Blanda försiktigt.
4. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå tillsammans med smulad fetaost. Grädda i ugn tills osten bubblar och tomaterna är grillade.
Tips! Toppa din One Pot med svarta oliver. Ringla olivolja över bladspenat, picklad rödlök samt rivet citronskal och servera som ett fräscht tillbehör.
Källa och foto: Valio
13 Dec 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"